• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

THY Yunanistan’a umut oldu

THY Yunanistan’a umut oldu
Yunanistan’ın Halkidiki Bölgesi Türk turistleri bekliyor. Bölgeye 60 km uzaklıkta olan Selanik’e günde 4 kez uçan THY, yarımadayı dünyaya bağlayan adeta bir umut köprüsü oldu.

THY Yunanistan’a umut oldu

Yunanistan’ın Halkidiki Bölgesi Türk turistleri bekliyor. Bölgeye 60 km uzaklıkta olan Selanik’e günde 4 kez uçan THY, yarımadayı dünyaya bağlayan adeta bir umut köprüsü oldu.

Halkidiki Yarımadası’nın Valisi Giannis Georgou, Ticaret Odası Başkanı Thomasoulis Georgios ve Oteller Birliği Başkanı Grigoris Tassios ve gazetecilerden oluşan 30 kişilik Yunanistan heyeti, EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılmak için ülkemize geldi. Fuara katılan Yunanistan heyeti daha sonra Türk Hava Yolları’nın misafiri oldu. Heyet THY Selanik Müdürü Utku Yazan’ın da aralarında bulunduğu THY yetkilileri ile çalışma toplantısına katıldı. 

DAHA YAKIN İLİŞKİLER KURMAK İSTİYORUZ

Halkidiki Valisi Giannis Georgou, bölgelerinin sadece deniz değil, tarih ve sanat açısından da çok zengin olduğunu belirterek, “ 2 bin 700 senelik tarihi olan Selanik şehri var bölgemizde. Osmanlı’dan kalan eserler var. Türk turistler oraları da gezebilir. Güzel bir sinerji oluşturacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki seneler daha yakın ilişkiler kurmak istiyoruz. Turizmden ziyade ticari amaçlarımız da çok önemli yer alıyor. Zeytinyağı, şarap, bal gibi ürünlerimiz var. Eminim sizin de yardımınızla Halkidiki daha iyi tanıtılmış olur” diye konuştu.

BÖLGE SAYEMİZDE DÜNYAYA AÇILIYOR

Yunanlı heyetle yakından ilgilenen THY Selanik Müdürü Utku Yazan, yaklaşık 8 aydan beri haftada 4 sefer olarak Selanik’e uçtuklarını hatırlatarak, “Seferlere başladığımızdan beri bölgenin lokomotifi olmak için çalışıyoruz ve şu anda lokomotif de olmuş durumdayız. Bölgedeki bütün sivil toplum kuruluşları, sanayi, ticaret odaları ve yerel yöneticiler çok uyumlu çalışmaktayız. Tüm enerjimizi bölgeye veriyoruz.

Şu an haftada 4 seferimiz var ama en kısa sürede haftada 6’ya ve yakın zamanda günlük seferlere başlamak istiyoruz. Selanik çok önemli bir bölge. Bir saatlik mesafelerde isterseniz deniz turizmi, isterseniz kayak turizmi, kaplıcalar birçok özelliğe sahip bir merkez. Bölge bizim sayemizde dünyaya açılıyor. Sadece Türkiye’den Selanik’e gelecek olan turistler değil, Selanik’ten Türkiye’ye gidecek olan turistler, dünyaya açılacak olan turistler için köprü oluşturmak istiyoruz. Bu köprü sadece yolcu taşımakla olmaz, ticareti de geliştiriyoruz” dedi.

SENEYE 100 KİŞİ BEKLİYORUZ

İstanbul-Selanik hattındaki doluluk oranlarının şu anda yüzde 60-65 civarında olduğunu, ancak yaz döneminde yüzde 75’e çıktığını hatırlatan Yazan, “Amacımız bunu da artırmak. Seferler açıldığından beri kargolarımız ful. Bölge kültür, sanat ve tarihi bir arada bulunduran bir bölge. Daha önce otobüs seferleri yapılıyordu. 

Uçak seferlerinin konulması hem turizmi, hem de ticareti olumlu şekilde etkiledi. İlk defa bir turizm fuarına bu kadar yoğun katılımlı bir heyet katıldı. Daha önce 4-5 kişinin katıldığı organizasyonda şu anda 30 kişiyiz. Sayın vali ‘Seneye 100 kişi geleceğiz’ sözünü verdi. Açıldığından beri , 8 aylık sürede 50 bin civarında yolcu taşıdık İstanbul-Selanik arasında ”diye konuştu. 

TÜRK HALKIYLA BARIŞ İÇİNDE YAŞIYORDUK

Halkidi Ticaret Odası Başkanı Thomasoulis Georgios de ünlü Yunanlı filozof Aristo’nun doğum yerinin de bulunduğu bölgeyi senede 550 bin turistin ziyaret ettiğini, bunların yarısının uçakla geldiğini hatırlatarak, “Türkiye ile ilişkilerimizi en iyi şekilde yaşamak istiyoruz. Artık kapımız yolumuz açıldı, THY bu yolu açtı, bize yardım etti. 

Biz gençler olarak Türk halkıyla her zaman barış içinde yaşıyorduk. Hiçbir zaman, hiçbir sıkıntımız yoktu. Şu ana kadar bize gösterilen misafirperverliğe minnettarız. Bu dostluk, misafirperverlik ve işbirliği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim