• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

THY, yurtdışı kış fiyatlarında damping yaptı

THY, yurtdışı kış fiyatlarında damping yaptı
Yoğun geçen yazın ardından kış döneminde uçak doluluklarını artırmayı hedefleyen THY, 1 Kasım ile 31 Mart tarihleri arasındaki yurtdışı uçak koltuklarını 4’te 1’i fiyatına satmaya başladı.

Son yıllarda yaptığı yeni uçak alımı ve tanıtım atağıyla dünya havayolu devlerine kafa tutan Türk Hava Yolları (THY), yoğun geçen yaz döneminin ardından düşük doluluk oranlarının önüne geçmek için kış fiyatlarında damping yaptı. Şirketin promosyon yüzü ‘Kaz Wingo’ ile duyurduğu kampanyası çerçevesinde 1 Kasım ile 31 Mart arasındaki dönemde dünyanın 84 noktasına uçmak sonbahar dönemine göre vergiler dahil gidiş-dönüşlerde 4’te biri fiyatına varan oranlarda düşürüldü. Buna göre koş döneminin de gözde tatil yerleri arasında bulunan Barcelona’ya 266, Amsterdam’a 323, Roma’ya ise 267 liraya uçmak mümkün hale geldi. Promosyon kampanyasının kaç koltuğu kapsadığı ise açıklanmadı. Ortaya çıkan fiyatlar nedeniyle THY, prestijli havayolu şirketi yarışında kapıştığı Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden Lufthansa’nın fiyatlarının oldukça gerisinde kalırken, fiyat ortalaması Ryanair ve EasyJet gibi low-cost (düşük maliyetli) havayolu şirketlerine yaklaştı. Low-cost uçuşlarda su ve yiyecek gibi hizmetler ekstra olarak satılırken, THY kendi uçuşlarında standart hizmetini vermeye devam edecek. Ucuz fiyata satılan bu promosyon uçuşlar sadece mil kazandırmayacak.

Barcelona uçuşu 266 liraya düştü

Hafta içi uçuşlar dikkate alındığında THY’nin fiyatların düşmeye başladığı Eylül ayının son haftasında örnek olarak kişi başı gidiş-dönüş 1100 TL’ye gidilen Barcelona biletinin fiyatı, promosyon kampanyasıyla vergiler dahil 266 liraya geliyor. Ortaya çıkan fiyatla THY birçok hatta kapıştığı Alman Lufthansa’nın 747 liralık aktarmalı fiyatının bile önemli ölçüde gerisinde kalıyor. Ryanair ve EasyJet gibi Avrupa’nın düşük tarifeli havayolu şirketlerinin Londra kalkışlı Barcelona seferlerinin fiyatları ise THY’nin promosyon kampanyası 1 Kasım 2012 ile 31 Mart 2013 tarihleri arasında kalan 5 aylık dönemi kapsıyor. Ancak kampanyada sadece yılbaşı döneminden faydalanılamıyor. 20 Ocak – 6 Şubat arasındaki sömestr tatiline denk gelen tarih aralıklarının ise ilk etapta çokça ilgi gördüğü göze çarpıyor.

THY’nin kış dönemine yönelik ‘fiyatta damping’ uygulamasıyla seyahat acenteleri tarafından satılan paket tatil turlarının en önemli gider kalemi olan ulaşım da önemli derecede ucuzlamış olacak. Örneğin acentelerin Aralık ayında ortalama 1000 liraya satılan 4 gecelik Avrupa şehirlerine yönelik tur fiyatlarının da yarı yarıya ucuzlaması bekleniyor. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim