• BIST 9524.59
  • Altın 2495.15
  • Dolar 32.5041
  • Euro 34.7261
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

THY'de hedef dünyanın en büyüğü olmak

THY'de hedef dünyanın en büyüğü olmak
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, TRT Haber’de yayınlanan Gündem programında bugünü ve geleceği anlattı.

 

THY, rekorlar kırarak büyüyor, Avrupa'nın lider hava yolu olmak için atılımlarını sürdürüyor.
 
THY büyük uçak filosu ve uçuş ağı ile göz dolduruyor.
 
Uçak filosunu artırmak için Türk sivil havacılık tarihinin en büyük uçak siparişini veren havayolu şirketi gözünü zirveye dikti.
 
Avrupa'daki hava yolları yerinde sayarken THY büyümesi ile rakiplerine parmak ısırtıyor.
 
Temel Kotil, ''Şu anda 218 uçağı olan bir hava yoluyuz. Teslimatı da bekleyen 277 uçağımız var. 2020 yılında tabi ki bazı uçaklarımızı kira süresi dolunca geri vereceğiz, 408 uçağımız olacak. Bu da Avrupa'daki en büyük filodan daha büyük olacak'' dedi.
 
150 milyon kapasiteli yeni havalimanı inşa edilmesi ile dünyanın yeni ağırlık merkezi İstanbul olacak. THY de bu kapasiteyi karşılamak için kolları sıvadı.
 
Temel Kotil, "Dolayısıyla İstanbul dünyanın havacılık merkezi oluyor, 2050 gelmeden inşallah burası dünyanın havacılık merkezi olarak ilan edilecek. Yeni hava limanında bizim planladığımız 2020'ye kadar günde 200 bin yolcuyu konuk edeceğiz. Transfer yolcu bu bir o kadarını da içeri alacağız İstanbul'a… 2020 yılında 100 milyon yolcuyu geçmeyi planlıyoruz, bu yıl 46 milyondayız" diye konuştu.
 
Hava taşımacılığı alanında dünyada yeni "nüfuz" mücadelesinin Afrika'da olduğunu vurgulayan THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu bölgede de başarılı olduklarını belirtiyor.
 
Kotil, "Somali Mogadişu'ya bir yıldan beri uçuyoruz, tek uçan hava yolu biziz. Ve bundan dolayı Somali’yi dünyaya bağladık diye çok prestijimiz oldu. İyi de para kazanıyoruz. Afrika deyip geçmeyin Afrika'da her şey var'' dedi.
 
Temel Kotil, THY'nin şu an 2 bin 500 olan pilot sayısını 2020 yılında 5 bine, 6 bin olan kabin personeli sayısını ise 12 bine çıkarak Dünyanın en büyük hava yolu olacağını söyledi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim