• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

THY'de işten çıkarılmalar devam ediyor

THY'de işten çıkarılmalar devam ediyor
Havacılık sektörüne grev yasağı gelmesi ile ilgili yapılan işten çıkarmalar devam ediyor. THY Teknik A.Ş'de eyleme destek verenlerden 45 kişinin işten çıkartıldığı bildirildi.

THY'de işten çıkarılmalar devam ediyor

Havacılık sektörüne grev yasağı gelmesi ile ilgili yapılan işten çıkarmalar devam ediyor. THY Teknik A.Ş'de eyleme destek verenlerden 45 kişinin işten çıkartıldığı bildirildi.

Türk Havayolları çalışanları, grev haklarının ellerinden alınmasının yolunu açan yasa tasarısını protesto etmek için iş yavaşlatma eylemine başlamıştı. Bunun üzerine THY yönetimi eyleme katılan personelden 300 kişinin işine son vermişti.
 
Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, kendilerine yeni işten çıkarmalarla ilgili bilgilerin az önce ulaştığını söyledi. THY Teknik A.Ş'nin de THY ile birlikte hareket ettiğini söyleyen Yağcı, 45 kişinin işten çıkarıldığını kaydetti.

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de THY'nin eyleme katılan personelden 300 kişinin işine son verdiğini duyurmuştu. Böylece iki şirkette işten çıkarılanların sayısı 345'e ulaştı.

Hava İş Sendikası Eğitim Uzmanı Kemal Ülker de, SMS veya e-mail yolu ile işten çıkarıldıkları bildirilen personelin bina giriş kartlarının da sistem dışı bırakıldığını öne sürdü. Kemal Ülker söz konusu durumu tutanak altına alarak belgelediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Personel binaya gidiyor kartı okumuyor. Üç gün üst üste binaya giremediği zaman işten çıkarılması için yasal bir gerekçe sağlanmış oluyor.”

Ülker, söz konusu durumla yüzyüze kalan kişi sayısının 100’ün aştığını kaydetti.

"Hem işten çıkardılar hem de uçuruyorlar"

 Hava İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada THY yönetiminin ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını söylemişti. THY yönetiminin bir yandan bazı çalışanlara kısa mesaj gönderip iş akitlerini feshettiğini diğer taraftan da bu insanları uçurmaya devam ettiğini anlatan Yağcı, "İşten çıkarılan insanı uçurmak suç değil mi? Bu arkadaşlarımız THY'de değilse nasıl görev yapar? Kendisine sms geşmesine rağmen kartları kapatılmayan arkadaşlarımız var. Ayrıca bu süreçte raporlu olan hatta görevde olanlara bile iş akitlerinin feshedildiği yönünde mesajlar gitti. Bir arkadaşımız ABD'de görevde iken böyle bir mesajla karşılaştı" dedi.

 Yasanın Meclis'ten geçmesine karşın Cumhurbaşkanı Gül'ün onayını beklediğini söyleyen Yağcı, Gül'ün veto etmesi için kampanya başlattıklarını kaydetti. Kampanyanın yurtdışındaki sendikaların desteğiyle yapılacağını anlatan Yağcı, "Cumhurbaşkanı başta olmak üzere ilgili tüm siyasilere kou ile ilgili e-posta'lar ve mesajlar göndereceğiz. Bütün gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim