• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

THY'den Anadolujet acentelerine müjde

THY'den Anadolujet acentelerine müjde
THY Yönetim Kurulu Başkanı, acentelerin Anadolujet bilet satışındaki payını 10 TL'den 15 TL'ye çıkardıklarını açıkladı.

 

Anadolu Jet, kuruluşunun 5. yılında acenteleri ile büyümeye devam ediyor. Anadolujet, havacılık sektörüne yenilik katacak ve acente gelirlerini iki katına kadar artıracak yeni sistemini, Ankara JW Marriott Oteli'nde yaptığı toplantı ile tanıttı. Toplantıya THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Anadolujet Başkanvekili İbrahim Doğan, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ile seyahat acentelerinin temsilcileri ve davetliler katıldı. Anadolu Jet'in tanıtım filmi ile başlayan toplantıda, acentelerin sorunlarını dinleyen Topçu, THY'nin mevcut durumu ve yeni dönemdeki projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
"2003 YILINDA İŞSİZ GEZEN PİLOTLAR VARKEN SONRASINDA PİLOT AÇIĞI ORTAYA ÇIKTI"
 
10. yıldır THY'de görev yapan Hamdi Topçu, "2003 Nisan ayında THY Yönetim Kurulu'nun tamamı değişerek devraldığımızda tedirginlik vardı. Birçok eleştiri oldu. Haklı eleştiriler de vardı. Çünkü havacılık ayrı bir sektör. Bunun içine girmeden bu sektörü anlamak mümkün değil. Sektöre baktığımız zaman 2003'te yılda 10 milyon yolcu vardı ve çoğu iç hat yolcusuydu. Filoda 64 uçak bulunduğunu ve bunların 12'si RJ tipi uçaktı. Bunlar da korozyon sebebiyle uçamayınca THY 52 uçaklı, bölgesel, kendi çapında havayoluydu. O döneme kadar herkes görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. O günün şartlar çok ağırdı ve THY'nin yönetilemez durumu ortadaydı. 2003'te tek parti iktidarının avantajı ile Türkiye'nin geldiği noktayı gözönüne aldığımızda THY de başarı hanesinde yerini almayı bildi" şeklinde konuştu.
 
Topçu, Türkiye'nin dünyanın merkezinde olmasına rağmen havacılıktan alınan payın oldukça düşük olduğunu tespit ederek yola çıktıklarını anlattı. 2003 yılında, THY'nin potansiyelinin bu olmadığına karar verdiklerini ve 61 uçak sipariş ettiklerini dile getiren Topçu, "Bu uçaklar filoya gelince 'bu uçaklar nerede uçacak' demeye başladılar. 61 uçağı filoya kattık ve o uçaklar da ihtiyacı karşılamamaya başladı. O dönem bir yılda 24 hat açarak rekor kırdık. 2012'de 34 hat açtık ve o rekoru da geçtik. 2003'te işsiz gezen pilotlar varken sonrasında pilot açığı ortaya çıktı. 1,2 milyon cirodan 9,7 milyar dolar ciroya, 10 bin çalışan 16 bin çalışana, 15 iştirak şirketle çalışan sayısı 31 bine çıkmış, kargo, catering, uçak yakıtı, koltuk üretimi, galley üretiminde birçok alanda ortaklıklar kurarak veya kendi şirketlerini kurarak aynı zamanda sektöre de katkı yapmıştır. 2013 yılı cirosu 13 milyar doları geçecek" ifadelerini kullandı.
 
"THY TAKLİT EDEN DEĞİL TAKLİT EDİLEN HAVAYOLU"
 
Geçen sürede "THY'nin taklit eden değil taklit edilen havayolu" olduğunu vurgulayan Topçu, "Şu anda THY filosunda 210 uçak var. 2023 hedefini 2008'de belirledik. Ancak bu plan çerçevesinde 2015 hedeflerine 2010'da vardık. 2023'te 350-400 arasında uçak hedefliyoruz. Bu da THY'yi dünyanın en önemli havayolu haline getirecek. Güvendiğimiz şey Türkiye'nin ve İstanbul'un potansiyeli. Bunu tam olarak kullanamadık. 76 milyon nüfusumuza rağmen havayolu ile seyahat alışkanlığımız dünya standartlarının altında" şeklinde konuştu.
 
"7 GENİŞ GÖVDELİ UÇAK, MAYIS AYINDA FİLODA YERİNİ ALACAK"
 
Topçu, filodaki 210 uçağa ek olarak 7 geniş gövdeli uçak kiraladıklarını belirterek, söz konusu uçakların Mayıs ayından itibaren filodaki yerlerini alacaklarını açıkladı. Geçen ay sipariş edilen 40 adet geniş gövdeli Boeing-777 ve Airbus-330 uçaklarına ek olarak dar gövde uçak siparişi için de çalışmaların sürdüğünü ve yakın gelecekte açıklanacağını bildiren Topçu, "2006 yılında THY'nin yüzde 51'inin özelleşmesiyle uçak alım bürokrasinin aylarca sürdüğü ortamdan bir gecede uçak alma noktasına geldik. Bu hızlı karar alma sürecinde THY fırsatları çok iyi değerlendirdi" dedi.
 
Türkiye'de 46-47 havaalanından 43'ünün tarifeli uçuşlara açık olduğunu anlatan Topçu, sadece Ankara ve İstanbul'dan değil çapraz uçuşlarla Türkiye'nin her yerinden seferler yapacaklarını ve Van-Antalya, Van-Konya-Konya-Trabzon gibi çapraz uçuşların da gündeme geleceğini ve bu potansiyelin zaman içinde yükseleceğini vurguladı ve Anadolujet'in bu anlamda büyük rol üstleneceğini ifade etti.
 
"2013'TE ANADOLUJET'İ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMIŞ OLACAĞIZ"
 
2008 yılında 5 uçaklık yeni bir model sunduklarını hatırlatan Topçu, "Bu yıl 27 uçağa çıkararak Anadolujet'i en üst seviyeye çıkarmış olacağız. Bu yıl geçen yıla oranla yüzde 50-60 artış olacak. Anadolu insanının uçma talebini karşılayacağız. Bugün Anadolujet ile Sabiha Gökçen'le birlikte 8 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planlıyoruz. Anadolujet'i Ankara'dan bir bağlantı noktası olarak kullanacağız. İki marka tek bir hizmet sunmak için elinden geleni yapıyor" dedi.
 
"KAZAN-KAZAN PRENSİBİYLE HARAKET EDİYORUZ"
 
Emeği geçenlere teşekkür eden Topçu, "Acenteler de bu hizmetin ortaklarıdır. Başından beri TÜRSAB ile ortak çalışıyoruz. Elimizden ne gelirse sizinle paylaşmaya hazırız. Kazan-kazan prensibiyle hareket ediyoruz. Siz de kazanacaksınız biz de kazanacağız. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır. Ofislerinizi modern hale getirin. Bunun için biz de her türlü katkıya hazırız" diye konuştu.
 
TOPÇU'DAN ANADOLUJET ACENTELERİNE MÜJDE
 
Acentelerin Anadolujet bilet satışındaki payını 10 TL'den 15 TL'ye çıkardıklarını açıklayan Topçu, ancak bu artışın 50 TL üzerindeki biletlemelerde geçerli olacağını bildirdi. Topçu, acentaların THY biletlemelerinde de artış talebini Hamdi Topçu, "Bunu seneye konuşalım" diyerek geri çevirdi. Anadolujet'in kapasitesini yeni dönemde yüzde 60 artırma kararı aldıklarını belirten Topçu, "Şu anda 27 uçakla bu operasyonlar devam edecek. Anadolu'nun birçok şehrini artık her gün 1 sefer değil sabah akşam 2 sefer, bazen de 3-4 sefer yaparak, Ankara'ya bağlamayı hedefliyoruz. Ankara bağlantılı bütün dünyaya bağlıyoruz. THY ile Anadolujet zaten beraber çalışıyor" diye konuştu.
 
"YURT DIŞINA GİTTİĞİMİZ ZAMAN KENARDA BEKLERDİK, ŞİMDİ THY'Yİ GÖRÜNCE GURUR DUYUYORUZ"
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, konuşmasında, THY'nin son dönemlerde ciddi başarılara imza attığını söyleyerek, "Yurt dışına gittiğimiz zaman havaalanlarında kenarda beklerdik, şimdi THY'yi görünce gurur duyuyoruz" dedi.
 
THY'nin büyümesinin sektördeki diğer özel havayolları firmalarını da olumlu etkilediğini belirten Ulusoy, "THY'nin son zamanda gerçekleştirdiği çalışmalarıyla göğsümüz kabarıyor. Yurt dışına gittiğimiz zaman kenarda beklerdik, şimdi THY'yi görünce gurur duyuyoruz" diye konuştu.
 
Ulusoy, Türkiye'nin sadece havayollarında değil, limanları, yatak kapasitesi gibi bir çok alanda gelişme kaydettiğini söyleyerek, "Sektörün 2023 yılındaki hedefi olan 50 milyon ziyaretçi, 50 milyar dolar da gelir hedefi, inanıyorum ki 2023'ten önce yakalanacak" dedi.
 
Türkiye'nin turizm sektöründeki başarı faktörlerinin başında THY'nin geldiğini ifade eden Ulusoy, Anadolujet'in de THY'ye bağlı bir güç halinde olduğuna dikkat çekti. Havayollarının, turizm sektörünün "olmazsa olmazı" olduğunu kaydeden Ulusoy, THY'nin de bu konuda ciddi başarılar kaydettiğini ve uluslararası havacılık sektörü içerisindeki sıralamada haklı bir kademede yerini aldığını vurguladı.
 
"ANADOLUJET HIZLI BİR ŞEKİLDE BÜYÜME SAĞLADI"
 
Anadolujet Başkanvekili İbrahim Doğan ise, Anadolujet'in sağladığı maliyet avantajlarını bilet fiyatlarına yansıtarak, ekonomik bir şekilde Anadolu insanının hava ulaşım hizmetinden faydalanmasını sağlamak için kurulduğunu belirtti. Doğan, Anadolujet'in hızlı bir büyüme gerçekleştirdiğini anlatarak, bu büyümeyle birlikte yolculara sundukları hizmetleri ile altyapıyı güçlendirdiklerini ve yolcularına transfer hizmeti, uçuş bekleme alanları, araç kiralama, otopark gibi kolaylıklar sunduklarını kaydetti. Toplantının ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, TÜRSAB Başkanı Ulusoy'a başarılarından dolayı anahtar hediye etti. Hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından verilen kokteylin ardından sona erdi.
 
ACENTELERİN GELİRİ YÜZDE 50 ARTACAK
 
Yeni düzenlemeye göre, Anadolujet'in biletleme servis bedeli bundan sonra acenteler için 50 TL üzeri bilet sınıflarında, 15 TL olacak. Ayrıca araç kiralama hizmetini satan acente yüzde 10 komisyon kazanacak. Bu oran prime class ve prime pack hizmeti satan acenteler için de geçerli. Artık acenteler 20 TL prime class satarsa 2 TL, 100 TL prime pack satarsa 10 TL kazanabilecek. Transfer hizmeti satan acenteler de bundan böyle yüzde 5 komisyona sahip olacak. Yani Anadolujet bileti yanında ek hizmetlerden en az birini satan acente ortalamada 20 TL gibi bir gelir elde etmiş olacak. Acentelerin geliri iki katı artacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim