• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

THY'den Bursa uçak seferleri için yeşil ışık

THY'den Bursa uçak seferleri için yeşil ışık
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Ankara'dan Bursa'ya uçuyorduk. Bizim artık diğer taraflara da uçmamız gerekiyor" dedi.

Yenişehir Havaalanı'nın daha aktif kullanılması için THY ile koordineli bir çalışma içinde olduklarını hatırlatan Başkan Altepe ise, Bursa'nın Anadolu ve yurtdışı erişimini THY ile birlikte sağlayacaklarını söyledi.
Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin sabah oturumuna katılan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, öğle yemeğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir araya geldi. Dobruca Sosyal Tesisleri'ndeki yemekte ele alınan öncelikli konu ise Bursa'nın hava ulaşım ağının güçlenmesi oldu. THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Bursa'nın havadan da erişilebilir olması için sürekli istişare içinde olduklarını ifade eden Başkan Altepe, "Biz Anadolu'ya ve yurtdışına daha rahat erişebilmek istiyoruz. Tek hedefimiz de Yenişehir Havaalanı'nın canlanması. Genel Müdürümüzle bu konuda Türk Hava Yolları'nın neler yapabileceğini görüştük. Bir dünya markası ola Türkiye'nin gururu THY ile bunu başarmamız gerekir. Bursa 3 milyonluk kent ve 25 sanayi bölgesi var. O yüzden bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerekir. Biz bu konuda Büyükşehir Belediyesi, Valilik, BTSO ve işadamlarımız olarak THY'nin arkasındayız. THY ile yapacağımız ortak çalışmalarla yakında hareket başlamış olacak. Ben olumlu yaklaşımları nedeniyle Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Bursa 3 milyonluk bir kent"

Yemek öncesi kentin en hakim noktası olan Doburca'dan Bursa'yı izleme fırsatı bulan THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, "Bursa'nın 3 milyonluk bir kent olduğunu biliyorduk ama buradan bakınca 3 milyon daha net görünüyor. Ankara'dan uçuyorduk Bursa'ya ama bizim artık diğer taraflara da uçmamız gerekiyor. Daha önce uçmuştuk. Bu kararlarıma yeniden geri döneceğiz Allah'ın izniyle. Bu konuda Bursa'ya başarılar diyorum" dedi.

Konuşmaların ardından THY Genel Müdürü Kotil, Başkan Altepe'ye uçak maketi hediye ederken, Başkan Altepe de misafirine el yapımı bıçak verdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim