• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

THY'den greve katılmayın çağrısı

THY'den greve katılmayın çağrısı
Türk Hava Yolları, 15 Mayıs'taki grev öncesinde çalışanlarına seslendi: Grev kararına itibar etmeyin.

 

İşte THY'den yapılan o açıklama:
 
"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız, Bildiğiniz üzere 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Hava-İş Yönetimi 15 Mayıs 2013 tarihinde grev uygulamasına başlama kararı aldı.
 
Türk Hava Yolları’nın başarılı büyümesinin devam ettiği bir dönemde alınan grev uygulama kararının Şirketimize ve  çalışanlarımıza zarar vereceği çok açıktır.
 
Türk Hava Yolları alınan grev kararına karşılık lokavt kararı almayacağını daha önce açıklamıştır. Türk Hava Yolları’nın faaliyetleri aksamadan, planlandığı gibi sürecektir. 
 
Çalışanlarımızın, Hava-İş Yönetimi’nin yeterli gerekçesi bulunmayan grev kararına itibar etmeyeceklerine, ülkemizin dünyadaki gururu haline getirdikleri şirketlerine ve geleceklerine sahip çıkacaklarına, greve katılmayarak çalışma haklarını kullanacaklarına inanıyoruz. Oluşturulan bilgi kirliliği nedeniyle 6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun 64. Maddesi çerçevesinde sahip olduğunuz çalışma hakkınıza ilişkin olarak aşağıdaki şekilde bilgilendirme yapılması ihtiyacı doğmuştur. Saygılarımızla."
 
THY'nin çalışanlara gönderdiği mailde grevle ilgili bazı soru işaretlerine de açıklık getirildi. İşte soru cevap halinde yapılan açıklama:
 
Grev sırasında işyeri çalışma düzeni nasıl olacak?
Mevcut çalışma düzeni aynen sürdürülecektir. Tüm operasyon planlandığı gibi devam edecektir. Personel servisleri de düzenli olarak çalışacaktır.
 
Grev uygulamasına gidilmesi durumunda greve katılmak zorunda mıyım?
Hayır, greve katılmak zorunda değilsiniz. Kanunen, grev uygulansa bile her bir çalışanın kendi kararına bağlı olarak çalışma hakkı vardır. Bunun önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır.
 
Çalışmak istiyorum. Çalışmam engellenebilir mi?
Hayır, çalışmak isteyenlerin çalışmaları hiç bir şekilde engellenemez. Engelleme yapılması suçtur.
 
Çalışmak istiyorum. Ücretim ödenecek mi?
Evet, grev sürecinde sadece çalışma hakkını kullananlar ücretlerini alacak ve tüm sosyal haklardan yararlanacaktır. Greve katılmayan çalışanların SGK ve özel sağlık sigortası primleri de yatırılacaktır.
 
Greve katılanlara ücret ödenecek mi?
Kanunen, greve katılanlara herhangi bir ücret ödemesi yapılmaz, grevde geçen süreler emeklilik, izin ve kıdem tazminatı hesaplamasında dikkate alınmaz. Greve katılanların SGK ve özel sağlık sigortası primleri de yatırılmaz. 
 
Greve katılmazsam sendika üyeliğim etkilenir mi?
Hayır, greve katılmama kararı tamamı ile çalışanın kendi inisiyatifindedir. Çalışma hakkı anayasal teminat altındadır. Anayasal hakkınızı kullanmanız sendika üyeliğinizi hiçbir şekilde etkilemez.
 
Greve katılmayan personel toplu iş sözleşmesi imzalandıktan sonra bir kayba uğrar mı?
Hayır, Ortaklığımız greve katılmayan çalışanların mağdur olmaması için gerekli her türlü tedbiri alacaktır. Nitekim geçmiş dönemlerde sendika üyesi olmayan kapsam içi çalışanlarımızın bir hak kaybı olmamıştır.
 
www.UlasımOnline.com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim