• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

THY'den havacılık dünyasında bir ilk

THY'den havacılık dünyasında bir ilk
Türk Hava Yolları, Kıtalararası uçuş yapacak olan uçaklarında yolculara canlı TV ve internet hizmeti sunacak.

Türk Hava Yollarının (THY) kıtalararası uçuş yapan uçaklarında bulunan eğlence sistemine artık Panasonic Avionics Corporation tarafından geliştirilen Global Communication Suite (GCS) sistemi de dahil ediliyor. Bu sistemle birlikte yolcular televizyon programlarını eş zamanlı olarak izleyebilecek. GCS sisteminin bir sonraki adımı ise kablosuz internet hizmeti olacak. Kısa süre içinde ilgili kuruluşlardan alınacak onaydan sonra THY yolcularının artık uçaklarda internet kullanacak ve e-maillerine ulaşabilecekler.

THY'den yapılan açıklamaya göre, Kıtalararası uçuşlarda koltuk arkası ekranlardan dünyada ilk kez sunulacak canlı televizyon yayını ile başlangıçta BBC World, BBC Arabic ve Euronews kanalları kesintisiz olarak yolculara sunulacak. Kısa sürede bu kanallara Türkçe yayın yapan kanallar ile spor kanalları da eklenecek. Türk Hava Yolları'nın sistemin takılı olduğu/olacağı uçaklarında tüm sınıflarda koltuklarda bulunan elektrik prizleri, yolcuların satın almış oldukları internet erişimini kesintisiz devam ettirebilmeleri için elektronik cihazlarını şarj edebilmelerine de olanak sağlayacak.

THY yolcuları, ekranlardan online sunulacak hizmetlerden de faydalanabilecekler. Planet portal aracılığı ile son dakika haberlerine ulaşabilecekler. Miles&Smiles üyeleri ise hesap bilgilerine erişerek, mil durumları ve aktiviteleri hakkında bilgi edinebilecek. Yolcular, aynı zamanda uçuşları ile ilgili geri bildirimlerini Müşteri Hizmetleri bölümünden online iletebilecekler.

Kablosuz-wifi internet ile THY yolcuları, beraberlerindeki dizüstü ve tablet bilgisayarlar ile Iphone, Blackberry vb. kablosuz ağ bağlantısı özelliğine sahip cihazlar vasıtasıyla kesintisiz olarak internete erişebilecekler. Kullanımı kolay olan bu sistemden yararlanacak olan tüm yolcular, kredi kartlarını kullanıp uçuş sırasında alacakları kullanıcı adı ve şifreleriyle internete bağlanabilecekler.

THY, GCS sistemine sahip ilk B777-300ER uçağını bugün (cuma) Boeing'den teslim aldı. THY'nin, filosunda yer alan diğer 11 adet Boeing 777-300ER ve 10 adet Airbus A330-200 uçaklarını da en kısa sürede aktif etmesi planlanıyor.

 www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim