• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

THY’den kabin memuru alımı için açıklama

THY’den kabin memuru alımı için açıklama
THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, THY kabin memuru alımı için sürpriz açıklamalarda bulundu. Çay, binden fazla kabin memuru alımı yapılacağı belirtti.

THY kabin memuru alımı için kolları sıvadı. THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay’ın açıklamalarına göre 2016 yılında binden fazla THY kabin memuru alımı yapılacak. Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri haline gelen Türk Hava Yolları (THY), uçak filosunu ve kadrosunu genişletmeyi planlıyor. Son yıllarda büyük bir atılım yapan, dünyaca ünlü markalara verdiği sponsorluklarla adından söz ettiren THY, şimdi de kadrosunu büyütecek. Bu kapsamda THY kabin memuru alımı yapılacak. Binden fazla kabin memuru alımı yapılacağı belirtilirken, işe yeni başlayacak kabin memurlarının aylık brüt maaşı 4 bin lira olacak.

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Çay, THY’nin son yıllarda yaşadığı gelişmeyle yaklaşık 5 kat büyüdüğünü ifade ederken, “2003’te 65 uçağımız vardı, şimdi 300’lere yaklaştık. Şirketimizin büyümesiyle beraber ekiplerimizin sayısı da büyüdü ve artarak büyümeye devam ediyor” dedi.

2016 yılı planlarına değinen Çay, bu yıl içerisinde yaklaşık 40 uçak alacaklarını ve 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımı olacağını söyledi. THY kabin memuru alımının nasıl yapılacağı hakkında da bilgi veren Çay; “Bu arkadaşlarımız bize sadece şirketimizin internet sitesinden başvurabilirler. Başka yollar denemesinler. En az lise mezunu, İngilizce bilen, fiziki olarak bayan arkadaşlarımızda 1,60, erkek arkadaşlarımızda ise 1,70 metre minimum boy oranı ve kilo orantlılı kişiler başvurabilirler. Arkadaşlarımızı burada İngilizce ve psikoteknik sınavlara alıyoruz. Daha sonra mülakatları da geçiyorlar. Bu sınav maratonunu geçen arkadaşlar şirketimizde kabin memuru olarak göreve başlıyorlar.” diye konuştu.

Çay, kabin memurlarının işe başlama maaşlarının aylık 4 bin lira brüt maaş olduğunu ifade etti. Ayrıca ikramiyelerle birlikte brüt ücretin 5 bin liraya çıkabileceğini belirten Çay, ilerlemeye ve çalışma sürelerine göre ücret artışlarının devam ettiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim