• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

THY'den Messi'li tanıtım

THY'den Messi'li tanıtım
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 3 günlük seyahat fuarında THY açtığı stantla kurumun yanı sıra ikramlarıyla ülke tanıtımı da yapıyor.

Fuarın ilk gününde sadece biletli ve davetli profesyonellere açık olan fuara onlarca seyahat acentası ile havayolları firmaları, ülkelerin turizm kuruluşları, turistlere yönelik sağlık hizmetleri veren firmalar, cruise firmaları ve basın stantları yer alıyor.

Fuarda stant açan Türk Hava Yolları (THY)  ikramlar için İstanbul'dan getirilen şef aşçı ile başta baklava, lokum olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Fuarı gezen Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, Arjantin Büyükelçisi Marcelo Joaquin Pujo ile THY standını ziyaret ederek THY Kopenhag Müdürü Pınar Ayvaz ile de birlikte Arjantinli futbolcu Messi'nin fotoğrafları önünde poz verdi. 

Büyükelçi Mehmet Dönmez, THY'nin iftihar kaynağı ve bayrağımızı taşıyan gurur kaynağı milli bir kuruluş olduğunu söyledi. Kopenhag'daki 1 yıla yakın görevi süresince THY'ye olan ilgiyi gördüğünü, gerek uçuş sayısının artması gerek yolcu kapasitesinin yüksekliği ve Türkiye'ye giden Danimarkalı turist sayısındaki artışın bu eğilimin devam edeceğini gösterdiğini kaydetti.

THY'nin bu fuara katılmasının önemine işaret eden Dönmez, bu fuarın daha ziyade yüksek gelirli kişilerin rağbet gösterdiği bir platform olduğuna işaret ederek "Onların müşteri profilini oluşturması durumunda gerek THY'nin tanıtımı ve daha çok gelir elde etmesi açısından ve gerekse milli havayolu şirketimizin ülkemizin tanıtımına sağlayacağı katkı bakımından önemli bir vesile oluşturduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan THY ve bütün ekibi gönülden kutluyorum. Ben de büyükelçi olarak aralarında bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

THY Kopenhag Müdürü Ayvaz da Kalite Seyahat Fuarı'nın son 11 yıldır yapıldığını belirterek, 2 yıldır katılarak stant açtıklarını söyledi. Hedef kitlesinin yüksek gelir grubundaki yolcular olduğunu anlatan Ayvaz, şöyle dedi:

"Üst gelir grubu Danimarkalılar burayı gezdikten sonra bu yılki seyahatlerini planlıyorlar. Buradaki amacımız özellikle business class yani yüksek gelirli biletlerimizin satışını artırmak buna paralel olarak acentelerle kampanyalarımız devam ediyor. Fuarın ilk günü sadece profesyonellere, haftasonu ise halka açık. Genel olarak hitap ettiği kitle yüksek gelirli yüksek eğitimli insanlar. Girişe yakın bu yeri kiraladık. İstanbul'dan uçan şefimiz geldi ikramlarımızı getirdik, baklavalar lokumlar içeceklerimizle uçaktaki ikramın küçük bir örneğini burada göstermeye çalışıyoruz."

Geçen yıl bu fuarın 15 bin ziyaretçisi olduğunu bu yıl ise sayının 20 bine yaklaşacağının tahmin edildiğini anlatan Ayvaz, ilgiyi artırmak için stantta kayıt yaptıranlara ücretsiz İstanbul bileti çekilişi de yaptıklarını kaydetti.
Ayvaz, kalite fuarının yanı sıra Danimarka'da her yıl Herning şehrindeki turizm fuarına da katılarak Danimarkalı müşterilere ulaşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim