• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

THY'den ortak uçuş anlaşması

THY'den ortak uçuş anlaşması
Her ikisi de Star Alliance üyesi olan EVA Air ve Türk Hava Yolları, 3 Haziran 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, İstanbul-Taipei –İstanbul parkurunda bir kod paylaşımı anlaşması imzaladı.


Türk Hava Yolları, hâlihazırda İstanbul-Taipei –İstanbul parkurunda her gün sefer icra etmekte olup, ticari işbirliğinin ilk aşamasında EVA Air, Türk Hava Yolları tarafından icra edilen söz konusu seferlerde kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile satış yapabilecek.

Önümüzdeki sene İstanbul’a sefer icra etmeyi planlayan EVA Air, İstanbul-Taipei –İstanbul seferlerine başladığında işbirliğinde ikinci aşamaya geçilmesi ve anlaşmanın yenilenerek karşılıklı olarak uygulanması planlanıyor. Böylece, Türk Hava Yolları da EVA Air tarafından icra edilen seferlere kendi havayolu kodu ve sefer numarasını koyarak satış yapabilecek. Bu aşamadan sonra, iki havayolu arasındaki işbirliği, yolculara arttırılmış sefer sıklığı, daha iyi bağlantı süreleri, daha esnek seyahat seçenekleri gibi avantajlar sağlayacak.

EVA Air, planladığı şekilde 2016’da Taipei-İstanbul-Taipei seferlerine başladığında, iki havayolu işbirliklerini daha da ilerletecek ve İstanbul’u Taipei çıkışlı yolcular için uzun mesafeli seyahatlerde tercih edilen bir aktarma merkezi haline getirmek amacıyla birlikte çalışacaklar. Kod paylaşımlı seferler ve İstanbul ötesi için yapılacak ticari anlaşmalar yoluyla EVA Air, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen yolcularına daha kısa bağlantı süreleri ile daha fazla uçuş seçeneği sunabilecek.

EVA ve Türk Hava Yolları, İstanbul ve Taipei arasındaki turizmi ve kültürel paylaşımları arttırmak için çaba sarf edecek ve iki bölge arasındaki iş amaçlı seyahatlerin arttırılmasını sağlayarak ekonomik işbirliğine katkıda bulunacaklar. Taipei-İstanbul-Taipei parkuru, Frankfurt, Barselona, Lizbon, Kopenhag ve Stokholm gibi birçok Avrupa noktasına sağladığı maksimum 2-3 saat beklemeli bağlantılar sayesinde, Taipei ve diğer Asya ülkelerinden özellikle eğlence ve iş amaçlı olarak seyahat eden yolcular için cazip bir alternatif oluşturacak. Ayrıca, bağlantılı seferleri kullanacak olan yolcuların tüm seyahatlerini tek bilet üzerinde ve varış noktasına kadar otomatik bagaj transferi ile gerçekleştirmelerini sağlamak üzere, iki havayolu arasında Özel Prorasyon Anlaşması (SPA) yapılması planlanıyor.

Aynı anda iki kıta üzerinde kurulu tek şehir olarak, Doğu ile Batı arasında bir köprü oluşturan İstanbul noktasını ana uçuş ve aktarma merkezi olarak seçmiş olan Türk Hava Yolları, 100’den fazlası Avrupa’da olmak üzere 226 yurtdışı noktasına sefer icra ediyor. İstanbul’un coğrafi konumunun getirmiş olduğu avantaj sayesinde, bu işbirliği Avrupa ve Orta Doğu’ya seyahat etmek isteyen EVA Air yolcuları için daha önce görülmemiş kolaylıkta yolculuk imkânı sağlayacak.

Türkiye ekonomisi, kültürü ve tarihinin merkezi konumundaki İstanbul, tarihi mimarisi, turistik cazibesi ve hızla gelişmekte olan iş alanları ile her yıl dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor. Yakın zaman önce Türk hava Yolları tarafından başlatılan Taipei-İstanbul seferleri ve yeni imzalanan kod paylaşımı anlaşması, yolculara cazip seyahat seçenekleri sunmakta olup, bu sayede Taipei’den daha fazla yolcunun İstanbul’u ve İstanbul ötesi Avrupa noktalarını ziyaret etmesi bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim