• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

THY'den ortak uçuş anlaşması

THY'den ortak uçuş anlaşması
Türk Hava Yolları ve Filipin Hava Yolları, 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla geçerli olacak, iki ülke taşıyıcılarının yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacak ve yolcularına yeni seyahat imkânları sunacak bir kod paylaşımı anlaşmasını başlatıyor.


 Hava Yolları ve  Filipin Hava Yolları, 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla geçerli olacak, iki ülke taşıyıcılarının yeni pazarlara girmesine olanak sağlayacak ve yolcularına yeni seyahat imkânları sunacak bir kod paylaşımı anlaşmasını başlatıyor. Anlaşma, Filipin Hava Yolları Genel Müdürü Jaime J. Bautista ile Türk Hava Yolları Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Temel Kotil tarafından Miami’de IATA AGM 2015 görüşmeleri sırasında imzalandı.

Türk Hava Yolları, hâlihazırda İstanbul-Manila-İstanbul parkurunda haftada 3 frekans sefer icra etmekte olup, ticari işbirliğinin ilk aşamasında Filipin Hava Yolları, söz konusu seferlerde kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile satış yapabilecek. Aynı şekilde, Filipin Hava Yolları’nın Manila-Cebu-Manila ve Manila-Davao-Manila seferlerinde de Türk Hava Yolları kendi havayolu kodu ve sefer numarası ile satış yapabilecek. İki havayolu arasındaki işbirliği, Filipinler ve Türkiye arasındaki frekans haklarının artması ile genişletilebilecektir. Bu sayede yolculara Türkiye ve Filipinler arası ve ötesindeki noktalarda daha iyi bağlantılar sunulabilecek ve esnek seyahat olanakları sağlanabilecek.

Filipin Hava Yolları ve Türk Hava Yolları, İstanbul ve Manila arasındaki turizmi ve kültürel paylaşımları artırmak için işbirliği yapacak ve iki bölge arasındaki iş amaçlı seyahatleri teşvik edecektir.

Filipin Hava Yolları Genel Müdürü Jaime J. Bautista, “Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları ile işbirliği yapmaktan büyük sevinç duyuyoruz. Bu anlaşma her iki taşıyıcıya da Türkiye ve Filipinler arasında ve ötesinde turizm ve iş amaçlı seyahat hacmini arttırma imkânı verecektir.” diyerek görüşlerini dile getirdi. Filipin Hava Yolları ile akdedilen kod paylaşımı anlaşmasının memnun edici olduğunu belirten Türk Hava Yolları Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç Dr. Temel Kotil, iki havayolu şirketinin uçuş ağı ile yolculara daha fazla seyahat olanakları sunulabileceğini söyledi. Kotil, “İki ülke arası ilişkilerin gelişmesi ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği ticari açıdan her iki havayoluna da fayda sağlayacaktır” dedi.

Dünyanın iki kıta üzerinde kurulmuş tek şehri olarak Doğu ile Batı arasında bir köprü vazifesi gören İstanbul noktasını ana uçuş ve aktarma merkezi olarak kullanan Türk Hava Yolları, 100’den fazlası Avrupa’da olmak üzere 226 uluslararası noktaya sefer icra etmektedir. İstanbul’un coğrafi konumunun getirmiş olduğu avantaj sayesinde, bu işbirliği daha önce görülmemiş kolaylıkta yolculuk imkânı sağlayacaktır.

Filipin Hava Yolları, Pasifik Okyanusu üzerinden seyahat gerçekleştiren ilk Asya havayolu şirketidir. Türk Hava Yolları ile imzaladığı kod paylaşımı anlaşması ile kod paylaşımına dayalı dokuzuncu  işbirliğini gerçekleştiren Filipin Hava Yollarının işbirliği içinde olduğu diğer havayolları, Westjet, Cathay Pacific, Etihad Airlines, All Nippon, Malaysia Airlines, Vietnam Airlines, Garuda Indonesia and Air Macau’dur.

thy4_134.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim