• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

THY'den somali için yardım seferberliği

THY'den somali için yardım seferberliği
Türk Hava Yolları (THY) ve Türk Kızılayı işbirliğiyle çalışan ve yolcuların katkılarıyla düzenlenen yardım kampanyasıyla, son yılların en büyük açlık felaketinin yaşandığı Somali için 968 bin 644 liralık bağış toplandı
Toplanan bağış çeki, Türk Kızılayına teslim edildi. Türk Hava Yolları, son yılların en büyük açlık felaketinin yaşandığı Somali için Türk Kızılayı iş birliği ile Ağustos ayında hem kurum içinde hem de uçaklarında yardım kampanyası başlattı. 5 Ağustos'ta başlatılan kampanyanın ilk bölümünde, öncelikle THY çalışanları kısa mesaj ve hesap numaraları aracılığıyla Somali için bağışta bulundu.
 
Kampanyanın ikinci bölümünde ise 23 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasındaki tüm THY uçuşlarında, yine Türk Kızılayı iş birliğiyle, mühürlü kumbaralar aracılığıyla yolculardan Somali için bağış toplandı. Bu iki kampanya sonucu, THY çalışanları ve yolcuların desteğiyle toplam 968 bin 644 lira toplandı.
 
Bu arada, THY'nin, Somali'ye yardım amacıyla gerçekleştirdiği seferlerin yaklaşık karşılığı da 1,2 milyon lirayı aştı. Böylece, Somali için yaratılan toplam kaynak yaklaşık 2,2 milyon lirayı buldu.
 
YARDIM ÇEKİ TESLİM EDİLDİ

THY çalışanları ile THY yolcularından toplanan toplam 968 bin 644 liralık sembolik bağış çeki THY Genel Müdürlüğünde düzenlenen törenle Türk Kızılayına teslim edildi. Törene katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil sembolik çeki, Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a teslim etti. Törende, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Karahan, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Burhan Külünk ve Genel Başkan Baş Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da katıldı.
 
Tören sırasında kampanyayı değerlendiren THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ''Amacımız, 16 bin kişilik Türk Hava Yolları ailesi olarak, 16 bin Somalili aileye dokunabilmek, en az 3 günlük gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmekti. Bunun için yaklaşık bir hesapla 720 bin liralık bağış toplamamız gerekiyordu. Her zaman olduğu gibi toplumsal konulardaki hassasiyetini bir defa daha ortaya koyan mesai arkadaşlarımızın ve duyarlı yolcularımızın desteğiyle, hedefimizin oldukça üzerinde bir rakama ulaştık ve 968 bin 644 TL'lik yardım topladık'' dedi.
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil de THY çalışanlarının verdiği kurumsal destek ve yolcuların bağışlarıyla, Somali'de yaşanan insanlık dramını bir nebze de olsa hafifletebilmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, ''Umarız benzer felaketler bir daha tekrarlanmaz. Türk Hava Yolları olarak, Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarında yaşanacak olumsuzluklar için yine aynı duyarlılığı göstermeye devam edeceğiz. Desteğini esirgemeyen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve yolcularımıza teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.
 
YOLCULARIN İLGİSİ

Alınan bilgiye göre, THY uçaklarında düzenlenen yardım kampanyasına, özellikle Türk yolcular büyük ilgi gösterirken, yabancılar da kampanyaya katıldı. Kısa sürede organize edilen ve 23 Ağustos–4 Eylül tarihleri arasında 13 gün süren kampanya kapsamında, kabin ekipleri özel anonslar yaparak, Kızılay kumbaralarını uçak içinde dolaştırdı ve yolculardan bağış topladı. Ramazan Bayramı tatilini de içine alan kampanya süresince, Türk Hava Yolları çalışanları, Kızılay yetkilileriyle birlikte, 24 saat esasına göre, Atatürk Havalimanı'nda gönüllü olarak görev yaptı.
 
Saydam ve mühürlü kumbaralar aracılığıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası, Kızılay yetkililerinin denetimiyle şeffaf bir şekilde yönetildi. Kumbaraların dağıtımı ve toplanması sırasında tutanaklar düzenlendi, tüm adımlar kayıt altına alındı. Toplanan bağış, THY ve Türk Kızılayı yetkililerince birlikte sayıldı ve Kızılayın hesaplarına yatırıldı. Yolcuların toplanan yardımlar ile çalışanların kısa mesaj ve banka hesaplarına yaptığı yardımlardan oluşan toplam 968 bin 644 TL'lik kaynak, başta gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ayni yardım olarak, Kızılay tarafından Somali halkına ulaştırılıyor.
 
KURUMSAL YARDIMLAR

Bu arada THY, bağış operasyonunun yanı sıra, Somali halkına yardım amacıyla kurumsal olarak da önemli adımlar attı. 8, 11 ve 17 Ağustos tarihlerinde düzenlenen toplam 4 seferle, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ve Türk Kızılayı gibi yardım kuruluşlarının yaklaşık 165 tonluk yardım malzemesini Somali'ye ulaştırdı. Yardım amacıyla düzenlenen seferlerin karşılığı, yaklaşık 1,2 milyon TL olarak hesaplandı.
 
Öte yandan, kampanya sırasında görev alan gönüllü THY çalışanları ve Genel Müdür Temel Kotil, 11 Eylül'de Somali'ye giderek, Kızılay yetkilileriyle birlikte kampları dolaştı ve önceden hazırlanan yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Ayrıca, 14 Somalili çocuk, ailelerinin izni alınarak, tedavi amacıyla THY uçağıyla İstanbul'a getirildi. Çocukların tedavisi halen devam ediyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim