• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

"THY'den sonra gelmek istiyoruz"

"THY'den sonra gelmek istiyoruz"
Lufthansa Havayolları şirketinin Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye'den Almanya aktarmalı ABD uçuşlarını çok önemsediklerini belirterek, ''Türkiye'den daha çok ABD'ye yolcu almak istiyoruz'' dedi.

"THY'den sonra gelmek istiyoruz"

Lufthansa Havayolları şirketinin Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, Türkiye'den Almanya aktarmalı ABD uçuşlarını çok önemsediklerini belirterek, ''Türkiye'den daha çok ABD'ye yolcu almak istiyoruz'' dedi.

Wende, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin genç nüfusu ve sürekli büyüyen ekonomisi nedeniyle her havayolu şirketi için çok önemli bir pazar olduğunu belirtti.

Lufthansa olarak bu yıl çok şanslı olduklarını ifade eden Wende, ''Çünkü Frankfurt'ta yeni bir pist açıldı. Ayrıca bu yıl çok önemli bir yatırım var. Bu yıl 32 yeni uçak, filomuza katılacak. Bu yüzden Türkiye'deki yolcu sayısında çok önemli bir artış yaşanabilir'' diye konuştu.

15 yılın ardından Frankfurt-Ankara uçuşlarına dün yeniden başladıklarını hatırlatan Wende, ''Ankara'dan Almanya'ya her gün 3 uçuş var. Ankara için bu uçuşların başlaması yüzde 50 artış demek'' ifadesini kullandı.

Türkiye'de 55 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bir firma olduklarını dile getiren Wende, Almanya'da 3 milyon civarında Türk yaşadığını bunun yanı sıra Ankara'dan ABD'ye giden çok sayıda yolcu olduğunu söyledi.

-''THY çok önemli bir partner''-

Türkiye'de havacılık sektöründe yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Wende, özellikle Türk Hava Yolları'nın son 5 yılda çok büyüdüğünü kaydetti.

THY'nin çok önemli bir havayolu şirketi olduğunu anlatan Wende, ''Avrupa'nın en iyi havayolu şirketi seçildi. Büyüklük olarak Avrupa'nın 4'üncü büyük havayolu şirketi oldu. Bu açıdan THY bizim için çok önemli bir partner. Ama THY'den sonra biz gelmek istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Lufthansa ile THY arasındaki rekabete de değinen Wende, bu rekabeti ''iki dostun rekabeti'' olarak nitelendirdi.

Rekabet olduğu zaman sektör açısından herşeyin daha iyi olduğunu kaydeden Wende, ''Formula 1 yarışı gibi... Herkes iyi ama daha iyi olmak için rakip lazım. Rekabet, hem biz, hem müşteri açısından iyi. Rekabet ortamında hizmet kalitesi yükseliyor ve fiyatlar daha uygun bir seviyeye geliyor'' ifadesini kullandı.

-''Türkiye'den ABD yolcusu istiyoruz''-

Almanya'da yaşayan ve yılın belli dönemlerinde Türkiye'ye gelen Türk yolcuların bagaj ağırlıklarına ilişkin görüşleri de sorulan Wende, bundan 20 yıl öncesine kadar uçaklar küçük olduğu için bagaj açısından yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

Bugün itibarıyla ise bu konuda bir problem yaşamadıklarını anlatan Wende, ''Airbus 320 ailesinden olan uçaklarımız 60-70 ton bagaj taşıyabiliyor. Ekstra bagaj konusunda da uygun bir fiyat tarifesi var. Bu yüzden eskisi kadar problem olmuyor'' yorumunu yaptı.

Lufthansa olarak Türkiye'de daha çok havalimanına inme taleplerinin olup olmadığının sorulması üzerine Wende, geçen yıl Bursa uçuşlarının olduğunu, yazın bu uçuşların çok iyi seviyelere geldiğini ancak, kışın aynı verimi alamadıkları için bu uçuşları devam ettirmediklerini söyledi.

Türkiye'de şu anda mevcut noktaların dışında başka noktalara sefer düşünmediklerini dile getiren Wende, charter tipi uçuşlarla ilgili olarak da Antalya'ya gerçekleştirdikleri uçuşların çoğunun charter uçuşlar olduğunu ifade etti.

Şirket olarak Türkiye'den Almanya aktarmalı ABD uçuşlarını çok önemsediklerini kaydeden Wende, ''Türkiye'den daha çok ABD yolcusu almak istiyoruz'' dedi.

Yakın zamanda filolarına Boeing 747-800 tipi uçaklar ile Airbus 380 tipi uçakların dahil olacağını bildiren Wende, Ağustos ayında Washington seferlerinin başlayacağını ifade etti.

Wende, Washington'un yanı sıra Houston, Miami, Los Angeles, New York, San Francisco seferlerinin de başlayacağını duyurdu.

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcu açısından beklentilerinin büyük olduğunu anlatan Wende, Asya ve Orta Asya yolcularını da bu anlamda önemsediklerini belirtti.

-''Türk havacılığında yüzde 8 büyüme bekliyoruz''-

Bu yıl sonunda dünyada ve Türkiye'de havacılık sektöründeki büyüme beklentilerine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Wende, şunları söyledi:

''Bütün havacılık sektörünün yüzde 8-10 arası büyüme bekliyoruz. Türkiye'de de ekonominin yüzde 4 büyümesine paralel yüzde 8 civarında büyüme bekliyoruz. Türkiye'den ABD'ye giden yolcu sayısında da 2011 yılına göre yüzde 12-13 artış öngörüyoruz'' dedi.

Türkiye'de havacılık sektörünün son yıllardaki gelişimini de değerlendiren Wende, havacılık sektöründe altyapının çok önemli olduğunu söyledi.

Yeni açılan terminallerin dünya standartlarının da üzerinde olduğunu ifade eden Wende, Esenboğa, Antalya gibi havaalanlarının bunlara örnek olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin havacılık sektörü açısından iki önemli faktöre sahip olduğunun altını çizen Wende, bunlardan bir tanesinin şirketler ve sivil havacılık kurumlarındaki eğitimli kişi sayısının fazlalığı, diğerinin de Türk şirketlerin eski uçak almaması olduğunu sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim