• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

THY'den uçak bulamayan JET'e koştu

THY'den uçak bulamayan JET'e koştu
Atatürk Havalimanı'ndaki kısıtlamaların da etkisiyle Sabiha Gökçen'i son iki ayda 1018 iş jeti kullanarak bir rekor kırılırken, aynı sürede iş jetleri ile toplam 2 bin 490 kişi uçtu.

stanbul Atatürk Havalimanı'ndaki rötarlar, Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan ilgiyi arttırdı. Türk Hava Yolları daha önce durdurduğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yeniden uçmaya başlayıp bazı iç hat noktalarına sefer koyarken, Atlasjet Havayolları da 15 Haziran tarihinden itibaren bu havalimanından uçuşlara başlayacak. Bunlar dışında son dönemlerde Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanan iş jeti rekoru da kırılıyor.

Yaşanan yoğunluktan dolayı iş jetlerine Atatürk Havalimanı'nda getirilen kısıtlamalar ve rötarlar Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğun sezon olmamasına rağmen iş jetleri rekoru kırılmasına yol açtı. İş jetleri ile uçan yolcular Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden pasaport, gümrük, güvenlik işlemlerini yaptırarak uçaklarına biniyor.

Kısıtlama öncesi Mart ayında 362 iş jeti ile 985 yolcu uçuş yaparken, kısatlamanın yapıldığı Nisan ayında 491 iş jeti ile 1963 yolcu uçtu. Mayıs ayında 527 iş jeti ile 1834 yolcu Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçuş gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı'ndaki kısıtlamanın yapıldığı tarihten itibaren Sabiha Gökçen Havalimanı'nda son iki ayda toplam 1018 uçakla toplam 3 bin 797 yolcu uçuş yaptı. Son 80 günde ise 1380 iş jeti bu havalimanını kullandı.

Dünyanın önde gelen şirketlerinin üst yöneticilerinin katıldığı İstanbul'da düzenlenen 7. Yatırım Danışma Konseyi toplantısına Hindistan, İspanya, Hollanda, ABD, Çin, Avusturya, İngiltere, Japonya merkezli 17 firmanın üst düzey yöneticilerinden bazıları iş jetleri ile gelmeyi tercih ederken bu yıl 2. kez düzenlenen "İstanbul World Political Forum" ile THY Avrupa Ligi Dörtlü Final maçları içinde iş jetleri Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim