• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

THY'nin 11 saatlik rötarı perişan etti

THY'nin 11 saatlik rötarı perişan etti
Köln-istanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının 11 saatlik rötarı yolcuları perişan etti...

THY UÇAĞI 11 SAAT RÖTAR YAPINCA...

Köln-istanbul seferini yapan Türk Hava Yolları uçağının 11 saatlik rötarı yolcuları perişan etti...

Özellikle çocuklu aileler, yaşlı, engelli ve hamile yolcular büyük sıkıntı yaşadılar. Köln-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağının 11 saatlik rötarı yolcuları perişan etti. Köln'den İstanbul'a direkt uçacak olan TK1674 sefer sayılı 15.40 uçağının yolcuları ancak saat 02.30'da uçabildiler. Valizlerini veren yolcular önce uçuş kapısına alındılar. Burada yaklaşık iki saat süren beklemenin ardından yolculara, uçağın Nürnberg aktarmalı uçacağı söylendi. Yolcular bu duruma tepki gösterdiler. Daha sonra ise yolculara evlerine gitmeleri ve uçağın 01.30'da kalkacağı bildirildi. Yolcuların bir kısmı evlerine giderken bazıları havaalanında beklemeyi tercih etti. Özellikle çocuklu aileler, yaşlı, engelli ve hamile yolcular büyük sıkıntı yaşadılar. THY görevlileri ile yolcular arasında yaşanan gerginliğe zaman zaman polis müdahale etti. Rötardan ötürü THY'na tepki gösteren yolcular yaşadıklarından dolayı özür beklediklerini söylediler.

AKTARMA YAPACAKLARINI SÖYLEDİLER

Yolcular; "uçağımız saat 15.40'da idi. Saat 13. 00'de havaalanına geldik. Bize önce uçağın biraz rötar yapacağını söylediler. Daha sonra aktarmalı uçacağımızı ve uçağın Nürnberg'e inip yolcu alacağını bildirdiler. Tabi böyle bir şey Türkiye'de iç hatlarda biletleri olan yolcuları mağdur edeceğinden insanlar tepki gösterdiler. Bize gecikmeden kaynaklanan haklarımızı bildiren bir kağıt dağıttılar. Biz bu kağıtları zaten internetten bulabilirdik. Biz THY markasına güvendik. Yaşadıklarımıza inanamıyorum" diye konuştu.

ÇOCUĞUM PERİŞAN OLDU

"THY pahalı olmasına rağmen tercih ettim. Bizi iki saate yakın uçağın kapısında beklettikten sonra kalkmayacağını söylediler. Benim 19 aylık oğlum buralarda perişan oldu. Bizden yaşadıklarımız için özür bile dilenmedi. Biz uçak direkt olduğu için daha fazla para ödedik. Aktarmalı gitmek zorunda değiliz. Uçağın ekibi biraz önce otele dinlenmeye gitti. Bizi otele göndermediler. Çocuklarımız buralarda aç kaldılar" dedi. FELCİM VE KALP HASTASIYIM "Kimse bizimle ilgilenmiyor. Eve gidin diyerek bizleri başlarından savıyorlar. Nürnberg aktarması istemediğimiz için durumu protesto ettik. Ben kalp hastasıyım ve felçliyim. Engelli belgem var. Durumumu belirttiğim halde kimse bana yardımcı olmadı. THY'ye güveniyorduk ama bize çok sıkıntı yaşattılar. Hukuki yollara başvurarak haklarımızı savunacağız. THY'den özür bekliyoruz." şeklinde konuştu.

THY'DEN AÇIKLAMA

THY Yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, uçuş ekiplerin uçuş saatlerinin dolması nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildiği belirtilirken, "Uçağın 11 Eylül tarihinde İstanbul-Köln'e gidişi esnasında Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafiği yoğunluğu dolayısıyla yaklaşık 1buçuk saat rötarla kalmasının ardından, Köln Bonn Havalimanına inişi esnasında da hava trafiğinin yoğun olması nedeniyle 1 saatlik rötarla iniş yaptı. Köln Bonn Havalimanı'ndan TSİ ile 15.40'ta kalkması gereken uçak, kabin ekiplerinin uçuş süresinin dolması nedeniyle kalkamadı. THY yetkilileri ise Köln'de bulunan başka bir uçuşu bekleyen ekiplerinin planlamasını değiştirerek acil olarak uçuşa çağırdı. Yeni ekibin gelmesiyle birlikte uçak bugün sabah saatlerinde yaklaşık 12 saat rötarla Türkiye'ye gelmiştir." denildi. THY yetkilileri uçağın ayrıca, Nümberg'e uğramadan direk olarak Köln-İstanbul olarak seferinin gerçekleştiğini kaydettiler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim