• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

THY’nin 22 bin TL'ye satılan 'First Class'ı

THY’nin 22 bin TL'ye satılan 'First Class'ı
THY’nin 22 bin TL'ye satılan first class ABD hattındaki gidiş-dönüş uçuşunda her türlü lüks var.

Otomobil fiyatına uçak bileti

THY’nin 22 bin TL'ye satılan first class ABD hattındaki gidiş-dönüş uçuşunda her türlü lüks var.

THY, 312 yolcu kapasiteli Boeing 777- 300 ER tipi uçakların filoya katılmasıyla ABD, Japonya, Singapur, Hong Kong gibi uzun hatlarda first class uçuşlara da başladı. Yolcular first class uçuşlarında 7 yıldızlı otel hizmeti alıyor.

THY'nin 8 kişilik first class kapasitesi bilet fiyatları ile dikkat çekiyor. Haziran ayı baz alındığında İstanbul ABD hattındaki bilet fiyatı gidiş dönüş 22 bin lira. ABD hattında THY'nin gidiş dönüş bilet fiyatı ise aynı ay için en düşük ekonomi promosyon sınıfı olarak 2 bin 160 lira. THY, İstanbul-New York hattındaki bilet fiyatları ile Amerikan Delta Havayolları'nı da geride bıraktı. Şirketin İstanbul-New York business class gidiş dönüş bilet fiyatı 6 bin 100 lira.

9 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

THY’nin first class fiyatları, ülkeye göre değişiyor. En düşük fiyat, gidiş dönüş 9 bin 402 lira ile İstanbul-Hong Kong uçuşu. Diğer ülkelerin yine gidiş dönüş fiyatları ise şöyle: İstanbul-New York 22 bin 210 lira, İstanbul-Los Angeles 22 bin 348 lira, İstanbul-Chicago 22 bin 210 lira, İstanbul- Washington 21 bin 180 lira, İstanbul-Tokyo 17 bin 803 lira, İstanbul-Osaka 17 bin 805 lira, İstanbul-Singapur 12 bin 970 lira. THY, first class seyahat için çeşitli hizmetler de veriyor.

Bunlardan biri, İstanbul il sınırları içinde limuzin hizmeti. Limuzin hizmeti istemeyenler Atatürk Havalimanı’nda ücretsiz vale ve 7 güne kadar otopark hizmetinden yararlanabiliyor. Dış Hatlar Terminali’nde prime class personelince kapıda karşılama ve uçak kapısına kadar refakat, bagajların ücretsiz kaplanması, terminal içindeki yolcuların tüm transferlerinin özel araç ile sağlanması gibi hizmetler de bulunuyor. Yine first class yolcular, 60 kg serbest bagaj taşıma hakkına sahip ve varış uçuşlarında, prime class personeli tarafından uçak kapısında karşılanması mümkün. First class’ta İstanbul’a gelen yolculara, uzun menzilli uçuşlarda transit yolcunun talebi halinde Atatürk Havalimanı Airport Hotel de 24 saat konaklama hizmeti de veriliyor.

Kabin içi servislerde zaman kısıtı bulunmuyor

Yolcu süitine yerleşince sıcak/soğuk havlu servisi, hoş geldiniz içkisi servisi, (şampanya, portakal suyu, taze naneli limon suyu) sıcak kuru yemiş servisi, günlük gazete ve dergi servisi, kulaklık (Bose marka), Amenity Kit (Bulgari), terlik, pijama servisi soruluyor. Uçuş süresi boyunca yolcu istediği zaman dilediği yemeği yiyebiliyor. Sıcak yemek servisinde yedi seçeneğin bulunduğu firs class serviste, okyanus aşırı seferlerde ise havyar servisi yapılıyor.

ÇARŞAF KAZ TÜYÜNDEN

Dört seçenekli ana yemek mönüsü (et / balık / uzakdoğu yemeği / vejeteryan) ve çorba servisi sunuluyor. Çeşitli Türk ve dünya tatlılarının da yer aldığı tatlı, peynir ve meyve servisi seçenekleri bulunuyor. Türk ve dünya şaraplarından seçenekler ve diğer aperatif alkol çeşitleri yer alıyor. Koltuk yatırılarak 2.10 metrelik yatak konumuna getirilebiliyor. Üzerine özel çarşaflı alez (kaz tüyü) serildikten sonra, 2 adet yastık ve yorganı hazırlanır. Yolculara özel olarak dizayn edilmiş pijamalar ve terlikler sunuluyor. Tıraş olmak isteyen erkek yolcular için tuvaletlerde tıraş bıçağı ve köpüğü bulunduruluyor.

ÜNLÜLER DE FIRST CLASS’I TERCİH EDİYOR

Ünlü yerli ve yabancı sanatçılar, işadamları, cemiyetin ünlü isimleri, sporcular ABD, Japonya, Hong Kong, Singapur gibi uzun uçuşlarını zaman zaman THY'nin 2009 yılında başlayan first class'ını kullanarak yapıyor. Victoria Secret'ın ünlü modeli Karolina Kurkova, ünlü efsanevi basketçi Kerim Abdul Cabbar, ABD'li ünlü televizyon yapımcısı, spiker, gurme ve yazar Martha Stewart, boks şampiyonu Ukraynalı Vladimir Kliçko ile 'Heroes' dizisi ile şöhrete kavuşan sevgilisi Hayden Leslie Panettiere, Amerikalı aktör Bruce Willis ve eşi ünlü top model eşi Emma Heming, Maroon 5 grubunun ünlü solisti Adam Levine, THY'nin first class uçuşlarını tercih eden ünlüler arasında.

Ancak THY’nin first classı, ilerleyen dönemlerde kaldırılabileceği konuşuluyor. THY’nin first class’tan ilerleyen dönemde vazgeçecek olmasının nedeni Batı’dan gelen yolcunun Doğu’ya giderken first class’ı bulamaması. THY, biletin bir kısmını first, bir kısmını business class satmak istemiyor.

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim