• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

THY'nin Avrupa'da uçamadığı tek yer Vatikan

THY'nin Avrupa'da uçamadığı tek yer Vatikan
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Avrupa'da uçulmadık nokta bırakmadıklarını belirterek "Bir tek Vatikan'a uçmuyoruz, orada da havalimanı yok." dedi.
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kurumla ilgili açıklamalarda bulundu. Hürriyet'e konuşan Topçu, 2018'e kadar her yıl ortalama yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini söyledi.
 
"EN ZAYIF OLDUĞUMUZ BÖLGE"
 
Topçu, "Şu anda en zayıf olduğumuz bölge orta Amerika bölgesi. Kolombiya, Venezuela, Küba ve Meksika için yönetim kurulu kararlarımız çıktı. Ayrıca Boston ve San Francisco için de kararlarımız alındı. Sipariş uçaklar geldikçe bu noktalara uçuşlara başlayacağız" dedi.
 
"AVRUPA'DA UÇAMADIĞIMIZ TEK YER"
 
Avrupa'da uçulmadık nokta bırakmadıklarını vurgulayan Topçu, "Avrupa'da bir tek Vatikan'a uçmuyoruz orada da havalimanı yok. Pazar üzerinden kimseyle kavga etmek istemiyoruz. Tercihi yolcuya bırakmak istiyoruz. Tercih edilme oranı bizim lehimize genişliyor" şeklinde konuştu.
 
Hava-İş'te Ali Kemal Tatlıbal'ın başkan seçilmesini de değerlendiren Topçu, eski yönetimi ne istediğini bilmemekle suçladı. Yeni yönetimle görüşebileceklerini belirten Hamdi Topçu, "305 personelin durumu da dahil her şeyi görüşürüz" diye konuştu.
 
"HER AİLE İÇİNDE TARTIŞMA OLUR"
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil ile aralarındaki sorun olduğu yönündeki iddialara da değinen Topçu, "Her aile içinde tartışma olur. THY çok demokratik bir kuruluş. Doğal olarak farklı görüşlerde vardır. Ama bunlar yönetim zafiyetine yol açmamıştır. Açmasına da müsaade etmem" dedi.
 
KIRMIZI RUJ YASAĞI
 
Topçu, kadın kabin memurlarına getirilen kırmızı ruj yasağıyla ilgili olarak ise "Kendimizi anlatamadık. Uçağın iç dizaynı, döşemenin, koltuğun rengi vs. danışmanlarla belirleniyor. Hosteslerimizin kılık kıyafeti makyajı da bu strateji ile belirleniyor. Örneğin hiç ruj sürmemek de yasak. Estetik açıdan eleştirilere açığız. Ama bu yönde bir eleştiri görmedik" diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim