• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

THY'nin direkt seferleriyle ihracat patladı

THY'nin direkt seferleriyle ihracat patladı
TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Afrika’ya yapılan ihracatın artmasında THY’nin doğrudan uçmasının etkili olduğunu söyledi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde ‘Yeni Girişimler, Yeni Nesil Liderler’ oturumunda konuşan Meral, 8 sene öncesine kadar 54 Afrika ülkesinden sadece 13’ünde elçilik olduğuna işaret ederek “Talep ettik ve hızla büyükelçilik açılmaya başlandı. Uçak bile bulunmuyordu. Paris aktarmasıyla gelen Afrikalı işadamları, bakanları havaalanından bırakmadılar.” dedi.

Bir sivil toplumun bir ülkenin gelişmesine nasıl katkıda bulunacağını ortaya koyduklarını vurgulayan Meral, Afrika’ya çıkarma yapmaya 2006’da başladıklarını, 2008 yılında buraya yapılan ihracatı 7,8 milyar dolara, 2012 yılında da 13,4 milyar dolara çıkardıklarını kaydetti.

Aynı panelde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yenilenebilir enerji, nano teknoloji konularında yaptıkları çalışmaların ardından Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçı Birliği’ni kurduklarını kaydetti.

Büyükekşi, “2023 hedefine ulaşmak için en önemli konu, değer oluşturmak. 4 ana konu var, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve marka. TİM, bu konuları kendine görev edindi. Bundan sonraki hedefimiz yükte hafif, kalitede ağır mallar üretmek. Bir telefon bizim tonlarca ihracatımızla aynı değere sahip.” ifadelerini kullandı.

Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, artık lokal insanlara, lokal firmalara ihtiyaç olmadığını, uluslararası insanlara, firmalara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yeni kurulan şirketlerin hemen uluslararası olmasının önemine değinen Akın, alım satımın böylelikle daha kolay olacağını vurguladı.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin ise şirket faaliyetleri hakkında, “Biz bankacılıktan hem çıktık hem çıkmadık. Rusya, Romanya ve Hollanda’daki bankalarını koruduk.” bilgisini verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim