• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

THY'nin kadrosu 'Birleşmiş Milletler' gibi

THY'nin kadrosu 'Birleşmiş Milletler' gibi
Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde 47 ayrı ülkeden 267 yabancı pilot çalışıyor.

THY'nin pilot kadrosu 'Birleşmiş Milletler' gibi

Türk Hava Yolları (THY) bünyesinde 47 ayrı ülkeden 267 yabancı pilot çalışıyor.

Türkiye'deki en büyük havayolu şirketi olan ve dünyadaki etkinliğini hızla arttıran THY, kadrosunda 2 bin 442 pilot bulunduruyor. Bu pilotlardan 2 bin 175'ini Türk vatandaşlarından oluşturan THY, 267 yabancı uyruklu pilotla da uçuyor.

Yabancı uyruklu pilotlar arasında İtalyanlar 27 pilotla ilk sırada yer alırken, İtalyanları, 25 pilotla İspanya, 21 pilotla Yunanistan, 16 pilotla Japonya, 15 pilotla Danimarka, 13 pilotla İngiltere ve 12 pilotla Almanya uyruklular izledi.

Bunlar dışında THY bünyesinde ayrıca Belçika ve İrlanda'dan 10'ar, Meksika'dan 9, Avustralya'dan 8, Sırbistan'dan 7, Bezilya, Kanada, Hollanda ve ABD'den 6'şar, Fransa ve Slovakya'dan 5'er, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Yeni Zellada, Romanya, Güney Afrika ve İsveç'ten 4'er, Macaristan, Norveç ve Rusya Federasyonu'ndan 3'er, Cezayir, Hırvatistan, İran, Pakistan, Malezya, Polonya ve Slovenya'dan 2'şer, Bosna-Hersek, Şili, Kolombiya, Libya, KKTC, Mauritus Adaları, Paraguay, Portekiz, Kore, Moldova, Singapur, İsviçre ve Suriye'den de 1'er pilot yer alıyor.

-Yabancı pilotlarda aranılan kriterler-

THY, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından belirtilen kriterler çerçevesinde Uçuş İşletme Başkanlığı ile koordineli olarak hazırlanan ilan kriterleriyle yabancı pilotlar çalıştırıyor.

Yaş, eğitim durumu, uçuş ve adli sicil kaydı gibi genel niteliklerin dışında pilotluk lisansı, uçuş tecrübesi, sağlık sertifikası, son uçuş tarihi, İngilizce yeterlilik belgesi ve Türk Hava Yollarının güncel süreçte bulundurduğu sınav ve mülakatlardan başarılı olmak gibi teknik niteliklerle kadrosuna yabancı pilot katıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim