• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

THY’nin Küpeli Kadını ‘Kefa’ İstanbul'da

THY’nin Küpeli Kadını ‘Kefa’ İstanbul'da
Etiyopya’daki köyüne gelen bir şoförden aldığı THY’nın bagaj etiketini, kırmızı rengi ve şekli hoşuna gittiği için kulağına küpe yapan ‘Kefa’ rol aldığı THY’nin belgesel ve reklam filmi büyük ilgi görmüştü.

İşte THY’nin Küpeli Kadını ‘Kefa’

Etiyopya’daki köyüne gelen bir şoförden aldığı THY’nın bagaj etiketini, kırmızı rengi ve şekli hoşuna gittiği için kulağına küpe yapan ‘Kefa’ rol aldığı THY’nin belgesel ve reklam filmi büyük ilgi görmüştü.

Reklamda yerli bir kadın kulağına THY’nin Bagaj Etiketlerini takmıştı. Çok ilgi çekmişti bu reklam filmi. İşte o kadın İstanbul’da. Türk Hava Yolları’nın davetlisi olarak iki çocuğu ve kocasıyla. İki gündür İstanbul’u geziyorlar. Hayatlarında ilk defa bir kimlikleri ve pasaportları oldu. THY’nin sayesinde. İlk defa bir uçağa biniyorlar. O da THY’nin uçağına. Her şey bir turistin ‘bagaj etiketi’ni hediye etmesiyle başladı.

Etiyopya’nın ‘Oma’ Bölgesi’nde yaşayan ve geçimini ormandan topladığı odunları satarak kazanan Hamir kabilesi mensubu Kefa Hama Haıka adlı yerli kadının Türk Hava Yolları’nın bu bagaj etiketlerini küpe olarak kulaklarına takmasıyla bütün dünya onu tanıdı. Özellikle Türk halkı. Onu çok sevdi.

THY’nin Etiyopya Muhasebe Müdürü Burhan Çevirme, bu reklam filminin arka planını anlattı. ‘bir arkadaşım Kefa’yı görmüş. kulaklarında THY’nin bagaj etiketleri ile, bende gidip kadını köyüne gidip ziyaret ettim. ve resimlerini çektim. Sonra bu resimleri İstanbul’a Genel Müdürlüğe gönderdim.işte çok ilgi çeken reklam filmi böyle başladı ‘ dedi. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Kefa ile kocası Lemo Kassa Ayke, Çocukları Ayke Gaıto Kassa, Ayka Haıka Kassa bugün Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile bir araya geldiler. Genel Müdür Kotil ile bir süre sohbet eden Kefa ve ailesine çeşitli hediyeler verdiler. Kefa’da Kotil, ağaçtan yapılmış bir zürafa heykeli ile geceleri yastık olarak kullandıkları, gündüzleri de üzerine oturmak için kullandıkları tahta bir eşyayı hediye ettiler.

Genel Müdür Kotil’e ilk defa köyünün dışına çıktığını anlatan Kefa, ilk defa uçağa bindim. çok heyecan vericiydi. dedi. Kefa, Kotil’e İstanbul’u çok beğendini de söyledi.

Genel Müdür Kotil’de kefa ve ailesini İstanbul’a ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, ‘Kefa ve ailesi bizi Afrika uçuşları için motive etti’ dedi.

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim