• BIST 9524.59
  • Altın 2501.311
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.6697
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

THY'nin Norveçli yolcusu kahraman oldu

THY'nin Norveçli yolcusu kahraman oldu
THY uçağını kaçırmak isteyen korsanı etkisiz hale getiren 54 yaşındaki Norveçli yolcu Day Gjerstad ülkesinde kahraman oldu.

THY'nin Norveçli yolcusu kahraman oldu

THY uçağını kaçırmak isteyen korsanı etkisiz hale getiren 54 yaşındaki Norveçli yolcu Day Gjerstad ülkesinde kahraman oldu.

Çarşamba günü Norveç’in başkenti Oslo’dan İstanbul’a gitmek üzere 60 yolcu ve 7 mürettebatla havalanan THY’nin Boeing 787-800 tipi uçağını kaçırmak isteyen Cuma Yaşar’ı etkisiz hale getiren Daj Gjerstad(54) İstanbul aktarmalı olarak Güney Afrika‘ya gidince babasının kahramanlığını anlatmak 22 yaşındaki kızına düştü.

Norveç basınına konuşan genç kız babasıyla yaptığı telefon görüşmesinin ardından yaşananların perde arkasını anlattı. Babasının uçaktaki Hristiyan yolcuların haç çıkardığını ve Müslüman yolcuların dua ettiğini gördüğünü belirten Gjerstad, “Herkes biraz sonra öleceğini zannetmiş, babam da bu durumu görünce harekete geçmiş” dedi. Johanna’ya göre baba Gjerstad, Cuma Yaşar’ın sarhoş ve akli dengesinin yerinde olmadığını davranışlarından sezerek Yaşar’ın boş bir anını kolladı.

Genç kız, babasıyla bir kez daha gurur duyduğunu söyledi. Uçağın Norveçli yolcularından Jan Svensen ise insanların ağladığını ama her hangi bir ciddi panik yaşanmadığını söyledi. Cuma Yaşar ile ilgili görüşlerini de bildiren Svensen, “Bir korsanın daha sert ve şiddet dolu davranması beklenirdi. Yaşar yeterince bağırmıyordu ve sarhoş olduğu belliydi” şelinde konuştu. Cuma Yaşar’ın birçok kez Norveçli makamlara oturum izni talebiyle başvurduğu ancak sonuç alamadığı öğrenildi.

Everest’e tırmanmış

THY uçağını kurtaran iki kişiden birinin Norveçli olması Norveç basınında da büyük yankı buldu. Tüm gazeteler Gjerstad’ı soğukkanlılığı nedeniyle kahraman ilan etti. Gjerstad, bir süredir yoğun kar yağışının uçuşları olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle, guzun süre beklemiş.

Norveç’in sert kış ikliminden kurtulmanın mutluluğuyla Güney Afrika’daki güneşli günlerin hayalini kurarken, korsanın uçağı tekrar Norveç’e geri götürmek istemesi Gjerstad’ı şoke etmiş. Daha önce Everest’e de tırmanan, ekstrim sporlara ilgi duyan Day Gjerstad, cesaretiyle tüm aksiliklere rağmen sıcak topraklara ulaşmayı başardı.Şu anda Güney Afrika’da tatiline devam devam ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim