• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

THY’nin Rusya hedefi yılda 1 milyon yolcu

THY’nin Rusya hedefi yılda 1 milyon yolcu
Moskova’da Türk-Rus Kültür Merkezi’nin katkıları ile düzenlenen “Rus-Türk İlişkilerinde Turizm” adlı konferansa katılan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, 4 Aralık 1989’da ilk uçuşların başladığı Rusya pazarında hedeflerinin 1 milyon yolcu olduğunu sö

 

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk-Rus Kültür Merkezi’nin katkıları ile düzenlenen “Rus-Türk İlişkilerinde Turizm” adlı konferansa katılan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, 4 Aralık 1989’da ilk uçuşların başladığı Rusya pazarında hedeflerinin 1 milyon yolcu olduğunu söyledi.
 
İlk yıllarda imkanların kısıtlı olması nedeni ile sadece iş için seyahat edenlerin kullanabildiği havayolları ile, şimdi sıradan vatandaşların ve turistlerin rahatlıkla uçabildiğine değinen Deribaş, “Türkiye’nin 3 şehrinden Rusya’nın 8 şehrine yıkılmaz bir köprü kurduk. THY şimdi haftalık olarak Moskova’ya 42, St.Petersburg’a 4, Kazan’a 4, Soçi’ye 3, Ufa’ya 5, Rostov’a 3, Yekaterinburg’a 4 ve son olarak da yeni açılan Novosibirsk kentine 3 olmak üzere, toplam 68 sefer gerçekleştiriyor. Ayrıca Nisan ayında başlayıp ve Ekim ayı sonuna kadar devam eden yaz sezonunda Rusya’dan 8 noktadan Antalya’ya düzenlediğimiz tarifeli seferlerle turist taşımaktayız. Dolayısıyla yaz aylarında haftalık sefer sayımız 85-90’a çıkmakta. 2012 yılı için 8 ayrı noktadan toplam 800 bin yolcu planlıyoruz. En kısa sürede yılda 1 milyon yolcu hedefi koyduk.” dedi. 
 
RUSYA’YA GELEN TÜRK TURİST SAYISI YÜZDE 35 ARTTI
 
2011 yılında Rusya ve Türkiye arasında imzalanan karşılıklı vize muafiyeti anlaşmasından sonra, bir önceki yıla göre Rusya’ya gelen Türk turist sayısında yüzde 35 artış gözlemlendiğini kaydeden Deribaş, “Bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu vesile ile Rusya’nın turizm gelirlerine doğrudan katkı sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.
 
En konforlu uçaklarla hizmet vermek için Avrupa’nın en genç filosuna sahip THY yeni nesil Airbus, A330, A321 ve Boing 737, 800 ve 900 model uçakları yolcuların hizmetine sundukları bilgisini veren THY Rusya temsilcisi, “2011 ve 2012 yıllarında 20 milyon aşkın yolcunun oylaması sonucunda Avrupa’nın en iyi havayolu ödülünü almamız da bu kalitemizin tescilini göstermekte. Barcelona ve Manchester United gibi dünya devlerinin yanı sıra Avrupa basket liginin sponsorluğunu yapmakta. Yaklaşık 200 yeni nesil uçağıyla dünyanın 200’den fazla şehrine uçan ve dünyanın ilk on listesine girmiş olan THY, geçtiğimiz ay dünya üzerinde uçtuğu ülkelerin sayısını 87’ye çıkartarak dünya rekoru kırmıştır, dünyanın birincisi olmuştur.” dedi. 
 
2012’DE TOPLAM 40 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK
 
2012 yılında 40 milyon yolcu taşımayı hedefleyen THY ülkemizin kültür ve turizminin tanıtılmasında da önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Deribaş şöyle devam etti: “Rusya ve Türkiye arasında mevcut turistik ve ticari ilişkilerin en üst düzeye çıkartılması için THY, imkanları dahilinde katkıda bulunmuş ve çaba göstermiştir. Bunları kısaca özetleyecek olursak Ankara ve Antalya’ya, Moskova’dan her gün birer uçuş planlayarak yolcularımızın uçuşlarını kolaylaştırdık. Rusça çağrı merkezi ile, yolcularımıza yedi gün 24 saat anadillerinde destek verilmekte. Rusça internet sitemiz, Rus yolcularımızın seyahat planlarını daha zahmetsiz yapmalarına imkan sağlıyor. Rusya’da faaliyette bulunan seyahat şirketlerine verilen “Altın At Arabası” ödülüne 2010 ve 2011’de layık görüldük.
 
25 Mart 2012 tarihinde Moskova’nın en deneyimli ve merkeze en yakın olan havalimanı Vnukovo’ya geçmiş bulunuyoruz. En modern havalimanı Vnukovo hem ulaşım hem de terminal binasındaki konumumuz sayesinde sayın yolcularımıza keyifli bir uçuş sunmakta. Utair havayoluyla ortak uçuş anlaşması imzalamış bulunuyoruz. Pek yakında Rusya içindeki THY’nin uçmadığı diğer noktalara ücret avantajı ile doğrudan bağlanılabilecek. 
 
Vnukovo Havalimanında THY’nin çok yakında business salonu olacak. Türkiye’deki VIP salonundan biraz küçük olacak. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. 3-5 ay sonra hizmete açacağız. Türkiye ve Rusya arasında 23 yılda turizm ve ticari ilişkilerin artmasında THY üzerine düşen vazifeyi yerine getirmiştir. Önümüzdeki yıllarda bu görevini yerine getirmeye devam edecektir.”
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim