• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

THY'nin Rusya'da hedefi 1 milyon yolcu

THY'nin Rusya'da hedefi 1 milyon yolcu
Rusya’nın başkenti Moskova dahil 8 ayrı noktasına uçan THY, 2013’de 1 milyon yolcuya ulaşarak rekor kıracak.

 

Rusya’nın en çok noktasına uçan yerli hava yolu şirketi U-Tair’le işbirliğini tamamlamak üzere olan THY, Ankara’dan aldığı yolcuyu tek biletle Rusya’nın en doğusu Vladivostok’a ulaştırabilecek. Rusya ve Türkiye arasında turizm ilişkilerinin gelişiminde öncü rol oynayan THY, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişimine de 2-3 kat çarpan etkisi ile katkı sağlıyor.
 
Moskova’da düzenlenen "Intour Market (ITM) 2013" turizm fuarına katılan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, 98 ülke ile dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi olduklarını, yıl sonunda bu rakamın 110’a çıkacağını söyledi. THY, uçulan nokta sayısını da yıl sonuna kadar 220’den 250’ye çıkaracak.
 
Ekonomiye çarpan etkisi var
 
Rusya ve Türkiye turizm ilişkilerinde THY’nin katkısının yadsınamayacak derecede önemli olduğuna değinen Deribaş, “Moskova ile birlikte Rusya Federasyonu’nda 8 noktaya uçuyoruz. Tüm bu noktalardan Antalya’ya turist taşıyoruz. İş ve kültür turizmi amaçlı İstanbul seyahatleri gerçekleşiyor. 2012’de 550 bini Moskova’dan olmak üzere toplam 850 bin yolcu taşıdık. Sadece 5-6 yıl önce rakamlar 60 bin seviyesinde idi. Yılın ilk üç ayı için aynı trend sürüyor. Yüzde 10-15 artış bekliyoruz. 2013’te milyon sınırını aşacağımızı ümit ediyorum.” dedi.
 
THY’nin açtığı yeni hatlar vesilesi ile işadamlarına büyük kolaylıklar sağlandığına değinen Deribaş, “THY’nin uçtuğu noktalarda ticaretimiz en az 2-3 kat artıyor.” bilgisini verdi.
 
THY daha da gençleşecek
 
THY’nin Avrupa’nın en iyi ve en yeni filosuna sahip olduğunu belirten THY Rusya Genel Müdürü, “Yönetim kurulumuz yeni uçak alım kararı verdi. Filomuz sadece Airbus ve Boeing’lerden oluşuyor. Yeni siparişlerle birlikte filomuzun yaş ortalaması daha da gençleşecek. Bu beraberinde konfor ve emniyetli uçuş getiriyor. Yolcularımız da bu durumdan hayli memnun.” değerlendirmesinde bulundu.
 
U-Tair’le işbirliğinin eli kulağında
 
Rusya’nın Afrika ve diğer bölgelere uçuşlarında İstanbul’un tam merkez olduğunu hatırlatan Deribaş, “2013’te Afrika’ya en çok uçan şirket olacağız. Moskova’ya dört seferimiz var. Aktarma süreleri de uzun olmuyor. Dolayısı ile Rus yolcular için Afrika’ya ulaşabilecek en iyi hava yolu durumundayız. Rusya’nın en çok noktasına uçan yerli havayolu şirketi U-Tair’la anlaşmamızda son noktaya geldik. U-Tair, Vnukova’dan uçuyor. Artık tek biletle Rusya’nın her noktasına gitmek mümkün. Artık bagajını da ulaştığı noktada almak şartı ile tek biletle uçabilecek. Ankara’dan Vladivostok’a tek biletle uçmak mümkün oluyor.” müjdesini verdi.
 
www.UlasimOnline.Com 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim