• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

THY'nin yeni hedefi Hindistan pazarı

THY'nin yeni hedefi Hindistan pazarı
Hindistan'da havacılık sektörüne yabancı doğrudan yatırımlara ilişkin yeni düzenlemeden sonra THY Hint pazarını takibe aldı.
Türk Hava Yolları (THY), dünyanın en büyük ağı olma yolunda yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam ediyor.
 
THY Batı ve Güney Hindistan Genel Müdürü Mehmet Akay, The Lira'da yer alan habere göre; Hindistan'da havacılık sektörüne yabancı doğrudan yatırımlara ilişkin yeni düzenlemeden sonra THY'nin de Hint pazarını takibe aldığını söyledi.
 
Akay, iyi bir fırsat ortaya çıkması durumunda Hintli bir taşıyıcı firmaya yatırım yapmaya açık olduklarını kaydetti. Amerikan 'businesstoday'de yer alan haberde Akay, Hindistan uluslararası havayolu trafiğinin yüzde dokuz büydüğünü ve ülkenin uluslararası uçuş talebini karşılamakta yetersiz kaldığını söyledi. Ülkede kısa sürede pek çok havaalanının açılışının yapılacağına dikkat çeken Akay "Şu anda bir öneri ya da plan yok. Ancak seçenekler söz konusu. İyi bir fırsat çıkması durumunda yönetimimiz yatırım için tereddüt etmeyecektir" dedi.
 
Hindistana yatırım yapmanın şu anda çok masraflı olduğunu söyleyen Akay benzin gibi süreklilik gerektiren harcamaların dolar üzerinden yapılmasının ve kazancın Rupi üzerinden olmasının yatırım şartlarını zorlaştırdığını belirtti.
 
18 aydır Hindistan'da bulunduklarını ve şu anda Delhi ve Mumbai'den haftada 14 uçuş gerçekleştirdiklerini söyleyen Akay  masrafların çokluğuna karşın,  THY'nin uçuş fiyatlarını arttırmayı düşünmediğini dile getirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim