• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

THY'nin yeni rotası Ural-Çelyabinsk olacak

THY'nin yeni rotası Ural-Çelyabinsk olacak
Türk Hava Yolları (THY), Rusya'nın Ural bölgesinin ikinci büyük kenti Çelyabinsk'ten uçak seferleri başlatmak için kolları sıvadı.
Türk Hava Yolları (THY), Rusya'nın Ural bölgesinin ikinci büyük kenti Çelyabinsk'ten uçak seferleri başlatmak için kolları sıvadı. THY'nin Ural'ın merkezi sayılan Yekaterinburg kentinden Türkiye'ye doğrudan uçak seferleri bulunuyor.
 
Çelyabinsk bölge Valiliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye ve Rusya arasında yapılan hükümetler arası havayolu taşımacılığı anlaşmasında kaydedilen güzergahlara Çelyabinsk kentinin de ilave edileceği belirtildi. Valilik, konuyla ilgili yerel merciler ve THY yetkililer arasında görüşmelerin yapıldığını ifade etti. Görüşmelerde Çelyabinsk-İstanbul hattında doğrudan uçuşların başlatılması konusu masaya yatırıldı. Valilik rezidansında yapılan görüşmelere Vali Mihail Yuryeviç, THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Vali Yardımcısı İvan Feklin ve Çelyabinsk Havacılık kurumu Başkanı Vladimir Reunov katıldı.
 
Vali Yuryeviç, Çelyabinsk'ten Almanya, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland ve Çin'e direkt uçuşların faaliyet gösterdiğine işaret ederek, "İstanbul seferi de büyük ilgi görecek. İstanbul çok büyük kent ve transit ulaşım merkezi. Burası tüm Avrupalı havayolu hatlarıyla birleşmiş durumda. İnsanlar için bu iyi bir fırsat" dedi. Vali, Çelyabinsk'in Rusya'nın gelişmiş bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekerek İstanbul ile uçak seferlerinin başlatılmasının kentin yatırım alanlarına olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.
 
Deribaş da konuşmasında THY hakkında genel bilgiler vererek Rus-Türk havayolu işbirliği bağlamında Çelyabinsk ile direkt uçuşların başlatılmasına ilgi duyduklarını kaydetti.
 
Çelyabinsk Havacılık Kurumu Başkanı Reunov, Çelyabinsk-İstanbul seferlerinin Mayıs ayında başlatılabileceğini belirtti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim