• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THY'nin yenilenen CIP salonu hizmete girdi

THY'nin yenilenen CIP salonu hizmete girdi
Türk Hava Yolları'nın (THY), Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yenilen CIP Salonu hizmete girdi.

THY'nin yenilenen CIP salonu hizmete girdi

THY'nin yenilenen Dış Hatlar Terminali CIP Salonu, bugün gerçekleştirilen bir tören ile hizmete açıldı. 3 milyon dolar harcanarak yenilenen CIP'de çocuklar için oyun salonlarından sinama salonlarına, dünya mutfağından gösterişli bir zeytin bahçesine kadar bir çok farklılık mevcut.

Açılış törenine, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil'in, Do&Co Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Doğudan'ın, TAV Havalimanları CEO'su Sani Şener'in yanı sıra çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.

Gösterişli bir tören ile hizmete açılan, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali CIP Salonu'nda, bir çok yeniliğin olduğu gözlerden kaçmazken, yeni salonun tadilat ve yenileme işlemlerine yaklaşık 3 milyon Dolar'ın harcandığı öğrenildi. Yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerine kurulan THY'nin yeni CIP Salonu'nun işletme hakkının Do&Co İkram Şirketi'nin üstlendiği öğrenilirken, salona girişte, özel bir pasaport kontrol noktası, yerli ve yabancı yolcular için her türlü ihtiyacın giderilebileceği yeniliklerin olduğu görüldü. Özellikle çocuklara yönelik oyun salonları, açık büfe, Türk ve yabancı kültürünün sergilendiği motifte süslemeler, Dünya mutfağından önemli lezzetler, sinema salonu, kütüphane, görüntülü konuşma yapılabilen toplantı salonu, yolcuların vakitlerini dinlenerek geçirebilecekleri özel odalar, oyun konsolları, içerisinde büyük bir zeytin ağacının olduğu gösterişli bir zeytin bahçesi, yolcuların dinlendiği sırada müzik dinleyebilecekleri bir piyano ile bir çok ulusal ve uluslararası haber kanallarını takip edebilecekleri bir haber merkezi, mescitler ve duş salonları gibi yeniliklerin de olduğu görüldü.

THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, açılış töreninin öncesinde bir süre CIP Salonu'nu gezerek, yeniliklerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Topçu, yeni CIP Salonu'ndan duyduğu memnuniyeti belirterek, yolcularının yeni CIP Salonu'ndan dolayı artık uçağı kaçırmak isteyeceklerini ifade etti. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın ise, yeni CIP Salonu'nu gezdiğinde gözlerinin dolduğunu ifade ederek, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, çağdaş medeniyetlerin üzerine çıkmış burası. Avrupa da bir çok havalimanını gezdim. İnanın Süper Lig'e nazaran, amatör de hatta ikinci ligdeler. Biz çok şükür Süper Lig olmuşuz. Bundan dolay çok mutluyum" dedi.

Daha sonra açılış törenine geçildi. Açılışa katılan üst düzey davetliler hep birlikte açılış kurdelesini keserek, CIP Salonu'nu hizmete açtı. Töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, CIP Salonu'ndan hizmet alacak tüm yolcularının burada keyifli saatler geçireceğini belirterek, "3 bin metre kapalı bir alanımız var. Her türlü çocuklar için ve büyükler için imkan öngörüldü. İnşallah burada, hem transit hem de bu salonda hizmet alacak bütün yolcularımızın çok memnun kalacağını düşünüyorum. Buranın işletme hakkını Do&Co şirketimiz üstlenecek. İlk defa böyle bir konsept uyguluyoruz hayırlı uğurlu olur inşallah. Maliyeti ile ilgili kesin bir bilgi yok ancak, arkadaşlarımız maliyet çalışmalarını hesaplıyor. Yaklaşık 3 Milyon Dolar civarında bir rakamın olacağını düşünüyorum. Ben daha önce bu kadar nitelikli bir CIP Salonu daha önce gezmedim. Zannedersem en iyilerinden biri olacak. Ülkemiz her alanda yarıştığı gibi, CIP Salonu'nun da en iyilerimizden biri olacağını düşünüyorum" dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, yaklaşık bir yıldır üzerlerinde çalışmış oldukları bir projenin olduğunu ifade ederek, "Özellikle buranın motifleri hem akustik olarak çok güzel, hem de kültürümüze çok yakındır. Bugün yolcuya açmış oluyoruz. Gerçek açılışımızı sayın Bakanımız ile birlikte yapacağız. Burada yolcuların şaşıracaklarını düşünüyoruz. Yolcularımızın beklentilerinden fazlasını vermek istiyoruz" dedi. Diğer ülkelerdeki CIP Salonları'na göre Dünya'da daha fazla imkana sahip olan bir salon olduğunu ifade ederek, "Biz en iyi CIP Salonu'nun Türkiye'de THY'nin dedirtmek istiyoruz. Eğer gerçekten en iyi olarak anılmayacaksak, biz bir yolunu bulur en iyi hale getirtiriz. Biz Dünya'da en iyi olmak istiyoruz. Özellikle Kore'de Asiana Hava Yolları'nın CIP Salonu'nun gayet iyi olduğunu gördüm. Avrupa'yı hiç saymıyorum zaten" diye konuştu.

Kotil, yolculara sunmuş oldukları imkanların ve ikramların gayet iyi olduğunu söyleyerek, "Ancak daha da iyi olmak isteriz. Sözün kısası şu. Biz gelecek sene, 2012'de bugünler de THY'nin Dünya'nın en iyi hava yolu şirketi olarak anılmasını istiyoruz. Ve bir daha da bu birinciliği bırakmak istemiyoruz" şeklinde konuştu. Kotil, yakın bir zamanda herhangi uçakların bilet fiyatlarında herhangi bir attırmaya gitmeyeceklerini de ifade etti.

Öte yandan, yeni CIP Salonu'nda 80 personelin 24 saat boyunca görev yapacağı öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim