• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

THY'ye Brezilya uçakları gündemde

THY'ye Brezilya uçakları gündemde
Türk Havayolları'nın Brezilyalı uçak üreticisi Embraer'den uçak sipariş etmeye hazırlandığı belirtildi.

THY'ye Brezilya uçakları gündemde

Türk Havayolları'nın Brezilyalı uçak üreticisi Embraer'den uçak sipariş etmeye hazırlandığı belirtildi.

Türk Havayolları'nın Brezilyalı uçak üreticisi Embraer'den uçak sipariş etmeye hazırlandığı belirtildi. Çifte vergilendirmenin kaldırılmasına yönelik yasanın Türkiye'den sonra Brezilya meclisinden de geçmesi sayesinde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artması bekleniyor.

Brezilya "Meclis Başkanı Marco Maia, THY'nin Embraer'den uçak alımı konusunun uzun süredir beklemede olduğunu ifade ettti. Maia, "Çifte vergilendirmenin kaldırılması bu mesele hakkında tarafların karar vermesine katkı sağlayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Brezilyalı Embraer, Türkiye'de Delta Havacılık tarafından temsil ediliyor. 2008 yılından bu yana Sao Paulo'ya direkt uçuş gerçekleştiren ve önümüzdeki aylarda Arjantin seferlerine başlayacak olan THY'nin, Embraer uçaklarını yurt içindeki seferler için kullanmayı düşündüğü belirtiliyor.

Embraer firmasının Avrupa'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Simon Newitt, THY'nin yanı sıra Türkiye'deki diğer firmalarla da temas halinde olduklarını ifade etti. Türkiye'nin iç hat pazarı olarak büyüdüğünü ve geniş bir coğrafi alanı kapsadığını belirten Newitt, "Uçaklarımız için Türkiye'de büyük bir potansiyel pazar görüyoruz." dedi.

Newitt, bölgeyi İstanbul üzerinden uzun menzilli noktalara bağlayan THY'nin önümüzdeki dönemde güçlü olmaya devam edeceğini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim