• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ticari araç sürücüleri sağlık kontrolünden geçirilecek

Ticari araç sürücüleri sağlık kontrolünden geçirilecek
TŞOF Başkanı Apaydın, ticari araç kullanan şoförlerin sağlık durumlarının, kimin madde bağımlısı, kimin alkolik olduğunun bilinmediğini belirterek, yolcu güvenliği için sürücülerin sağlık kontrolünden geçirileceğini söyledi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ticari araçlarda çalışan sürücülerin sağlık kontrolünden geçirilmesini planladıklarını belirtti.

Apaydın, Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ticari araçlarda çalışan şoförlerin ne durumda olduklarını bilmediklerini söyledi. Ticari araçlarda çalışan şoförlerin muayene edilerek belgelendirilmesini planladıklarını anlatan Apaydın, şöyle konuştu:

"Ticari araçlarda çalışan şoförlerden kimin madde bağımlısı, kimin alkolik olduğunu, kimin sağlık durumunun ne olduğu bilmiyoruz. Ticari araçlarda çalışan sürücüler, maalesef odalara kayıtlı değil. Bunun için bizim denetimimizin dışında, ancak belediyeler ve valilikler devreye girerse bu ticari araçlarda çalışan tüm şoförleri çok kısa zamanda muayeneye tabi tutabiliriz. Muayene olan şoförleri belgelendirip ona göre ticari araçlarda çalıştırabiliriz" diye konuştu.

Ticari araçlarda çalışanların sadece kimliklerini bildiklerini ve sağlık durumları konusunda bilgileri olmadığını yineleyen Apaydın, "Emniyet Genel Müdürümüz Mehmet Celalettin Lekesiz ile bir görüşme yaptık. Türkiye genelinde bir çalışma başlattık. Büyükşehir belediyelerinin olduğu şehirlerde UKOME kararı alınarak en azından ticari araçlarda çalışan sürücüleri denetim altına almış oluruz. Bu, bizim geleceğimiz açısından çok önemli. Bu insanların taşıdığı yolcuların güvenliği çok önemli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim