• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Timuray: En isabetli adım vergi düzenlemesi

Timuray: En isabetli adım vergi düzenlemesi
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 'Yapılabilecek en isabetli adımlardan biri; potansiyeli görerek vergi sisteminde yeni bir düzenlemeye gidilmesidir' dedi.

Timuray: En isabetli adım vergi düzenlemesi

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 'Yapılabilecek en isabetli adımlardan biri; potansiyeli görerek vergi sisteminde yeni bir düzenlemeye gidilmesidir' dedi.

Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TBCCI) düzenlediği İngiltere-Türkiye İş Forumu'nda Timuray, Vodafone Türkiye'nin 2006'dan bugüne yaptığı yatırımın 10,3 milyar lira seviyesine ulaştığını anlattı.

Vodafone Grubunun Türkiye pazarını stratejik öncelikli bir pazar olarak konumlayarak son 2 yılda global yatırım bütçesinden çok önemli bir payı Türkiye'ye aktardığını belirten Timuray, bu sayede Türkiye'nin Vodafone içerisinde en çok yatırım yapılan ülkeler arasında yer aldığını anlattı.

Timuray, Vodafone'un gerek yaptığı yatırımlarla gerekse vergi boyutuyla çok önemli bir oyuncu olarak bu pazarda bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin yatırımcılara önemli ekonomik ve sosyal faktörleriyle değerli bir yatırım ortamı sunduğunu ifade etti.

Büyümeye katkı sağlayan sektörlerin başında telekomünikasyonun geldiğini kaydeden Timuray, telekomünikasyonun Türkiye'de çok önemli bir lokomotif sektör olduğuna inandıklarını, daha da gelişmesine yönelik bazı fırsatlar gördüklerini söyledi.

Bugün mobil iletişim hizmetleri sektörünün yaklaşık 21,7 milyar liralık hacme sahip olduğunu bildiren Timuray, sektörün ülkede toplanan vergilerin yüzde 4'ünü oluşturduğunu kaydetti.

Serpil Timuray, şöyle devam etti:

''Bütün dünyada telekomünikasyon sektörünün daha da gelişmesine yönelik pek çok proje yapılırken, ülkemizde de bu sektörün önünü açmaya yönelik kanımızca yapılabilecek en isabetli adımlardan biri; bu potansiyeli görerek vergi sisteminde yeni bir düzenlemeye gidilmesidir. Bu düzenleme iki sebepten çok önemlidir.

Vergilerin düşürülmesi durumunda tüketicilerin daha ekonomik olarak bu hizmetlere kavuşması sayesinde kullanımın daha da artması mümkün olacaktır.

Özellikle data kullanımı konusunda bizi çok büyük fırsatlar beklemektedir. İkinci boyutu da vergi düzenlemesi aynı zamanda sektörün içerisindeki rekabetin adil bir şekilde tesisi için de çok önemlidir.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim