• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Tirebolu'ya Denizcilik Kampüsü müjdesi

Tirebolu'ya Denizcilik Kampüsü müjdesi
2.Tirebolu Kültür ve Sanat Günlerine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Tirebolu'da devam eden ve yapmayı düşündükleri bazı projeler hakkında bilgi verdi.

Domaç, Tirebolu'ya hangi müjdeleri verdi?

2.Tirebolu Kültür ve Sanat Günlerine katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, Tirebolu'da devam eden ve yapmayı düşündükleri bazı projeler hakkında bilgi verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, 2. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’ne katılarak hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Burada konuşan Domaç, Tirebolular’ın gösterdiği birliktelik ve dayanışma için teşekkür etti.Hemşehrileri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Domaç, Tirebolu'da devam eden ve yapmayı düşündükleri bazı projeler hakkında bilgi verdi.

Tirebolu'da öğrenim gören bin 500'ün üzerinde üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çeken Domaç, bu öğrencilerin barınma sorunu yaşadıklarını belirterek hayırsever bir işadamının desteği ile Helimağa Burnu'nda 240 kişilik erkek öğrenci yurdunun inşaatının başlandığını söyledi.

Anaokulu eğitimin önümüzdeki yıllarda zorunlu hale geleceğinin altını çizen Domaç, bunun için ilçede bir anaokulu yapıldığını belirterek, anaokulunun üst katına da kız yurdu yapılacağını bildirdi.

"Denizcilik Kampüsü" Planı

Tirebolu'da Deniz Meslek Lisesi'nin bina inşaatının yakın bir tarihte başlayacağını hatırlatan Domaç, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü ile görüştüğünü, ilçeye bir "Denizcilik Kampüsü" yapılması için girişimde bulunduklarını belitti. Domaç, bu kampüse önce bir denizcilik meslek yüksekokulu kurmak istediklerini ardından da gemi inşaatı mühendisliği fakültesi ve buna bağlı başka birimler kurmak amacında olduklarını dile getirdi. Söz konusu okulların inşaatı için bazı işadamları ile görüştüklerini belirten Domaç, bu konuda olumlu sonuçlar aldıklarını vurguladı. Denizcilik Müsteşarı ile görüştüğünü belirten milletvekili Domaç, Tirebolu'ya bir yat bağlama ve deklarasyon alanı yapılması taleplerinde bulunduklarını, arsa sorunu çözüldüğünde bu konuda da olumlu gelişmeler olacağını söyledi.

Tirebolu'da artık şehir içinden denize girilemediğini dile getiren Domaç, hazırlamayı düşündükleri AB Çevre Projesi ile sıvı atıkları bir yere bağlayıp, temizleyerek sahili daha temiz hale getirebileceklerini kaydetti.
Domaç, son olarak Tirebolu'nun bir müzeye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Küçükte olsa bir müze yapalım. Herkes kendi evinden bir antika parçasını hediye etsin. Bende söz veriyorum iki tane resmimi bağışlayacağım"diyerek halka çağrıda bulundu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim