• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

TIRSAN, Ulusal Uygunluk Belgesi aldı

TIRSAN, Ulusal Uygunluk Belgesi aldı
Yapılan törende, TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TIRSAN’ın, ilk treyler üreticisi olarak almaya hak kazandığı ‘Ulusal Uygunluk Belgesi’ni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan teslim aldı.

 

Ankara’da TSE Genel Müdürlüğü’nde yapılan törende, TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TIRSAN’ın, ilk treyler üreticisi olarak almaya hak kazandığı ‘Ulusal Uygunluk Belgesi’ni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan teslim aldı.
 
ADR mevzuatına uygunluk belgelendirmelerinde yetkilendirilen TSE’nin verdiği Ulusal Uygunluk Belgelerini almaya hak kazanan firmalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı törende belgelerini aldı.
TIRSAN, törende Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun yanı sıra,  Ar-Ge ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Orhun Selbes, TIRSAN Ar-Ge Merkezi, Mühendislik ve Belgelendirme bölümlerini temsil eden kalabalık bir ekip ile temsil edildi.
 
“İLK OLMAK GURUR VERİCİ”
 
TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nden ‘Üretim Yeri Uygunluk’ ve akaryakıt taşıyıcı araçlar için ‘Tasarım Onay Sertifikası’ almaya hak kazanan ilk treyler üreticisi olan TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sektörde belgeyi alan ilk üretici olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Nuhoğlu ‘Türkiye’de ADR mevzuatına uygun ilk tanker üretimini gerçekleştiren üretici TIRSAN’dır. 2002 yılından bu yana mevzuata uygun tip onaylı tehlikeli madde taşıyan araçlar üretiyoruz ve başta Almanya olmak üzere, Avrupa ve Rusya’ya ihraç ediyoruz.
 
Sektöre yön veren öncü treyler üreticisi olarak, uzun yıllardır tasarımdan, üretim ve malzemeye kadar tüm süreçleri ADR mevzuatına tam uyumlu şekilde yapıyor olmamız, TSE’nin sertifikalandırma kriterlerini en hızlı ve eksiksiz olarak karşılamamızı ve sertifikalandırılan ilk üretici olmamızı sağladı’ dedi.
 
Çetin Nuhoğlu, bundan sonra Türkiye’de tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili sistemler, gözetim, muayene ve belgelendirme işlemleri için yetkili bir kurumun olmasının sektör ün gelişimi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, TSE tarafından yapılacak çalışmalarla tehlikeli madde taşımacılığının kurallarının uluslararası standartlara ulaşacağına duyduğu güveni dile getirdi.
 
YENİ KURALLAR 1 OCAK’TA BAŞLIYOR
 
1 Ocak 2014’ten itibaren trafiğe tescili yapılacak olan tehlikeli madde taşıyan tüm yeni araçların, TSE’nin Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü’nün sertifikalandırdığı treyler üreticileri tarafından üretilmiş olmaları ve belgelendirilmeleri zorunlu olacaktır. 
 
tirsanbelge.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim