• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Tırsan, yeni yılda ihracatını yüzde 50 artıracak!

Tırsan, yeni yılda ihracatını yüzde 50 artıracak!
2015 yılını değerlendiren ve yeni yıla ilişkin beklentilerini sektörle paylaşan Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, şu an 3 bin olan ihracat adedinin yeni yılda 4 bin 500’e çıkacağını söyledi.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla 2015 yılını değerlendirdi, 2016’ya ilişkin beklenti ve planlarını paylaştı. Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Üyesi ve İletişim Koordinatörü Ayşenur Nuhoğlu’nun da katıldığı toplantıda, şirketin yeni logosu da beğeniye sunuldu. Sunumuna, Tırsan’ın 38 yılda geldiği noktayı ve kilometre taşlarını anlatarak başlayan Ayşenur Nuhoğlu, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelerden dolayı 2015’in zor bir yıl olduğuna dikkat çekti. İki seçim ve gelişen bir takım siyasi gelişmelerden dolayı 2015’in zor geçtiğini anlatan Ayşenur Nuhoğlu, dalgalı geçen Türkiye treyler pazarında toplam satış adetlerinin 6 bini geçtiğini ve sektörde liderliklerini devam ettirdiklerini vurguladı.

AVRUPA’DA BÜYÜMEYE ODAKLANIYORUZ

Türkiye treyler sektöründeki liderliklerini Avrupa’ya taşıyacaklarını söyleyen Ayşenur Nuhoğlu, “Tırsan’ın Avrupa’da başarısı katlanarak devam ediyor. Biz Avrupa’da büyümeye odaklanıyoruz. Bizim hedef pazarlarımız var. Bu hedef pazarlarda yüzde 63 hacmimizi büyüttük. Avrupalı en büyük 10 treyler üreticisinden fazla büyüdük. Ar-Ge bizim için önemli. Ciromuzun 1.9’unu Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Patent sayısında Türkiye’de ilk 10’unun içindeyiz. Bu zamana kadar da 59 patent başvurusu yaptık” dedi.

ÇETİN NUHOĞLU: SENEYİ, 9 BİN SATIŞLA KAPATIRIZ

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu da yaptığı değerlendirmelerde, 2015 yılını toplamda 9 bin satışla kapayacaklarını söyledi. Sektörün kanayan yarası merdiven altı sorununa da değinen Nuhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ““Bu seneyi 6 bin yurtiçi ve 3 bin yurtdışı olmak üzere 9 bin satışla kapatırız. Ağırlığımız tenteli treylerde oldu. Türkiye’deki 6 firmaya göre pazar payımız arttı ama merdiven altı tabir ettiğimiz firmalar da pazar payını artırdı. O yüzden aynıyız. Standartların oluşmaması denetim eksikliği, yatırımcıyı mağdur ediyor. Kayıt dışı devam ediyor ama %100 önlem alınabilir. Sadece kamuda entergrasyon ve koordinasyona ihtiyaç var. Otoriteler yanyana gelip düzenlemeleri birbirine aktarırlarsa hem vergi kaydı olmayacak hem yatırımcı mağdur olmayacak hem de standartlar yükselecek ve haksız rekabet ortadan kalkacaktır. Merdiven altının en çok olduğu damper segmentidir ve iki firma bu yüzden kapatmak zorunda kaldı.”

İHRACAT İKİYE KATLANACAK

2016 yılında ise öncelikli hedeflerinin yurtdışında büyümek olduğunu dile getiren Çetin Nuhoğlu, 3 bin olan ihracat sayısını 4 bin 500’e çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti. Nuhoğlu, “Birinci Pazar olan Almanya ve Avrupa’nın 3. büyük pazarı haline gelen Polonya’ya ihraç edilen treylerlerin %100’ü Kassbohrer olarak biziz. Geçen seneye göre bu sene %7 büyüdük. Yeni bayilikler konusunda ise çalışmalarımız devam ediyor. Son 4 yıldır ciddi ürünleri piyasaya çıktı ve devam edecek” diye konuştu. Nuhoğlu, Rusya konusunda ise şunları söyledi: “Belirsizlik yönetilemez. Belirsizliği riske çevirip ve risk yönetilebilirliği kavramı vardır. Rusya artık bir risktir. Umarız kısa dönemde biter. Zaten Rusya, Almanya’dan ihraç edilen yerimizdi ve onu yönetmek durumundayız. Lider şirketlerin böyle bir misyonu vardır.”

“HER HAFTA 250 TELEFON GÖRÜŞMESİNİN RAPORUNU BİZZAT OKUYORUM”

Müşteri memnuniyetine çok önem verdiğini anlatan Nuhoğlu, bu konuyla özel olarak bizzat ilgilendiğini dile getirdi. Nuhoğlu, “Her hafta 250 tane aramanın sonuçları bana verilir. ALOTIR hattı aracılığı ile her hafta 250 ayrı adres aranır ve kayıt altına alınır ve bana rapor olarak verilir. Benim en önem verdiğim konu müşteri memnuniyetidir. Zaten 38 yıldır liderlik böyle oluyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim