• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Titanic gemisi göz göre göre mi battı?

Titanic gemisi göz göre göre mi battı?
Bir güvenlik müfettişinin, dev transatlantiğin tarihi sefer için harekete geçmesinden saatler önce, gemide yeterli sayıda cankurtaran sandalı olmadığı uyarısında bulunduğu ama gemi sahiplerinin bu uyarılara kulak asmadığı belirlendi.

 

Titanic'le ilgili 100 sene gizli kalmış gerçekler ortaya çıktı. Bir güvenlik müfettişinin, dev transatlantiğin tarihi sefer için harekete geçmesinden saatler önce, gemide yeterli sayıda cankurtaran sandalı olmadığı uyarısında bulunduğu ama gemi sahiplerinin bu uyarılara kulak asmadığı belirlendi.

Uzmanlar, "Müfettiş Maurice Clarke'ın uyarılarına uyulmuş olsaydı yüzlerce kişi ölmezdi" dediler. Clarke'ın geminin Atlantik Okyanusu'nu aşarak ABD'de New York'a ye gitmek üzere 10 Nisan 1912'de İngiltere'nin Southampton limanından harekete geçmesinden 5 saat önce gemiyi teftiş ettiği, cankurtaran sayısının yüzde 50 daha fazla olması gerektiği şeklinde rapor sunduğu kaydedildi. Gemide 20 yerine 30 cankurtaran sandalı olması gerektiğini ifade eden Clarke'ın susması istenmiş ve işten çıkarılmakla tehdit edilmiş. Uyarılara kulak verilmiş olması halinde, dev transatlantiğin buzdağına çarparak battığı olayda en az 600 kişinin ölmekten kurtulacağı dile getirildi.Geminin 15 Nisan'da batmasıyla cankurtaran sandallarına ancak 706 kişi binebilmiş, geride kalan 1.522 kişi ölmüştü.

Gerçekler, Clarke'ın el yazısı raporunun müzayedede satışa sunulmasıyla ortaya çıktı. 50 sene gizli kalan belgeler 50 sene önce bir avukat tarafından satın alındı. Belgeler, avukatın oğlu Andrew Aldridge tarafından satışa konuldu. Müzayede 24 Kasım'da Devizes'te yapılacak.

belge.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim