• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

'Titanic'in batığında hala insanlar olabilir'

'Titanic'in batığında hala insanlar olabilir'
ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi Kurumu Direktörü James Delgado ise yaptığı açıklamada geminin enkazının bulunduğu bölgede hala insan kalıntıları olabileceğini öne sürdü.

Titanic kazasının 100’üncü yıldönümü dün dünyada birçok etkinlikle anıldı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi Kurumu Direktörü James Delgado ise yaptığı açıklamada geminin enkazının bulunduğu bölgede hala insan kalıntıları olabileceğini öne sürdü.

Adli tıp kanıtlarının, enkaz bölgesinde hala insan kalıntıları olabileceğine işaret ettiğini belirten Delgado, 2004 yılına ait bir fotoğrafta, çamura gömülmüş mont ve botlar  görüldüğünü, bunların duruş şeklinin, bölgede hala insan kalıntısı olabileceğine dair "ikna edici bir durum" ortaya koyduğunu söyledi.
 
Delgado, "Bu ayakkabılar birilerinin bagajından bu kadar düzgün bir biçimde deniz tabanına düşmüş olamaz" dedi.

Kısa bir süre önce Titanic'te çektiği yeni görüntülerle gündeme gelen film yapımcısı James Cameron ise batığa yaptığı 33 dalışta hiç insan kalıntısıyla karşılaşmadığını söylemişti.
 
BİLETE İLGİ BÜYÜK

ABD’de bir müzayede evinde de Titanic’in orijinal bileti ve akşam yemeği menüsü gibi birçok kalıntı satışa çıkarıldı.
 
Bonhams Müzayede Evi’nde meraklılara sunulan Titanic bileti 56,250 dolara, “hadım edilmiş horoz dili” ya da “eşek turplu dana filetosu” gibi ilginç yemek seçeneklerinin bulunduğu menü ise 32,250 dolara satıldı.

Müzayede evinin danışmanı Gregg Dietrich, her iki parçanın da ABD vatandaşlarınca satın alındığını belirtirken “Bir buzdağına çarptık” yazılı telgrafın yeterince ilgi görmemesinin kendisini şaşırttığını belirtti

Dietrich’in bahsettiği, 27,500 dolara satılan telgraf, Titanic batmadan kısa bir süre önce aynı şirketin bir başka gemisi olan Olympic’e gönderilmişti.

Dietrich, hayal kırıklığı yaratan bir başka parçanın da kazada hayatta kalanları kurtaran Carpathia gemisinin kaptanının el yazısıyla aldığı notlar olduğunu belirtti.

DÖRT BİR YANDA ANMA TÖRENLERİ

Titanic’in 2 bin 200’den fazla yolcusundan kazada hayatını kaybeden bin 500 kişi ise dünyanın çeşitli yerlerindeki törenlerde anıldı.
 
Kuzey İrlanda’da Titanic’in inşa edildiği tersanenin bulunduğu Belfast şehrinde Waterfront Hall ve St. Anne Katedrali’nde düzenlenen törenlere yüzlerce kişi katıldı.

Kanada’nın Nova Scotia şehrinde bulunan Fairview Lawn Mezarlığı’ndaki Titanic kurbanlarına ayrılan bölümde de görkemli bir tören düzenlendi.

Titanic’in yolculuğunuz 100 yıl yeniden sonra canlandıran Balmoral gemisinde de anma düzenlendi.

ayak.jpg

ayakkabi.jpg

ayakkabi1.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim