• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Titanik'in tarihini değiştirecek mektup

Titanik'in tarihini değiştirecek mektup
Titanik'le ilgili gün geçmiyor ki yeni bir iddia ortaya atılmasın. Yeni iddia ise,Titanic'in kaptanın çok alkollü olduğu ve gemiyi buz dağının üzerine bilerek sürdüğü yolunda.

15 Nisan 1912'de ilk seferini yaparken bir buzdağına çarparak batan ve bin 500'den fazla kişiye mezar olan Titanik'le ilgili gün geçmiyor ki yeni bir iddia ortaya atılmasın.

Önceki gün bir İngiliz gazetesinin bilim adamlarına dayandırarak verdiği haberde, Titanik'in batış sebebinin Ay'ın çekim gücüne bağlı gelgitler olduğu iddia edilmişti. İngiliz basınının bugünkü iddiası ise 100 yıllık daha önce hiç yayınlanmamış bir mektuba dayanıyor. İddiaya göre gemiden iki çocuğuyla birlikte sağ kurtulan Emily Richards adlı bir bayan kazadan birkaç saat önce kayınvalidesine göndermek üzere bir mektup yazdı. Richards mektubunun bir bölümünde geminin büyük beyaz bıyıkları olan kaptanının birinci sınıfta kalanlar için verilen akşam yemeğinde çok fazla alkol aldığını yazıyor. 62 yaşındaki kaptan Edward Smith'in kazadan önce aşırı alkollü olduğuna dair çok fazla iddia ortaya atılmış ancak bunların hiçbirisi doğrulanamamıştı.

Ancak Bayan Richards'ın gönderilmemiş mektubu bu iddiaları doğrulayan en büyük kanıt olarak gösteriliyor.

Gemiye iki çocuğu ve kardeşiyle birlikte İngiltere'deki Cornwall Limanı'ndan binen Bayan Richards, ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan eşinin yanına gidiyordu. Titanik buzul kütlelerine çarpıp batmayan başlayınca iki çocuğuyla birlikte bir sandala binmeyi başaran Bayan Richards felaketten tam iki gün sonra kurtarılmıştı. Ancak Richards'ın kardeşi George gemiden hayatını kaybeden bin 522 kişi arasında yer almıştı.

Bayan Richards'ın New York'a vardıktan sonra ailesine yazdığı ikinci mektupla birlikte kazadan sonraki mektubu bir koleksiyoncu tarafından satın alınarak Titanik faciasının 100. yılında sergilenmeye başlandı.

Mektupların 31 Mart'ta düzenlenecek bir açık arttırmayla satışa sunulacağı açıklandı.

GEMİYİ BUZDAĞLARININ ÜZERİNE BİLEREK SÜRDÜĞÜ İDDİASI

100 yıldır batış nedeni gizemini koruyan Titanik'le ilgili her dönem yeni teoriler yeni iddialar ortaya atılıyordı. Geminin kaptanı Edward Smith'in gemiyi bilerek buzdağlarının üzerine sürdüğü yönündeki söylentiler sürekli dile getiriliyordu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim