• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Tivoli ödülle gelecek

Tivoli ödülle gelecek
Türkiye distribütörlüğünü Şahsuvaroğlu'nun sürdürdüğü Güney Koreli Ssangyong'un kompakt SUV sınıfında satışa sunulan yeni modeli Tivoli ödülüyle geliyor.Araç yaz aylarında Türkiye'de satışa çıkacak.

Mayıs ayında görücüye çıkacak olan modelin sıradışı, rekabet tanımayan ergonomik tasarımı, anlamlı bir ödülü de beraberinde getirdi. 1.6 litre motor hacmine sahip Tivoli, ergonomik koltuk tasarımı ve farklılaştırılmış ürün felsefesine dayalı en iyi duyusal kalitesi ile Ssangyong’un amiral modellerinin ayak izlerini takip ediyor. Model bizlere, Ssangyong’un bundan sonraki tasarımlarında da müşteri odaklı ergonomik tasarım, rakipsiz duygusal değere odaklanacağının sinyallerini veriyor.

Ödüle ilişkin açıklama Ssangyong Motor CEO’su Choi Johng-Sik’ten gelmiş olup, Mahindra Grub'un bir parçası, yeni kompakt SUV model Tivoli’nin koltuk tasarımı ile Ergonomik Tasarım Ödülleri’nde en prestijli Büyük Ödülü kazandığını açıkladı. Ergonomi Tasarım Ödülleri, Kore Ergonomi Derneği tarafından düzenlenmekte ve müşterinin bakış açısıyla yedi kategoride ürünlerin ergonomik tasarımını değerlendirmektedir. Kategoriler; kullanım kolaylığı, verimliliği, işlevsellik, duyusal kalite, güvenlik , idame ve fiyattan oluşmaktadır.

Ssangyong’un global stratejik modeli Tivoli, sıradışı mekansal yararları ve şık tasarımı ile yenilikçi kompakt SUV olarak tanımlanıyor. Araç, ergonomik tasarımı ve sınıfının en iyi sürüş stabilitesi ile, Ocak ayında Kore’de gerçekleşen lansmanından bu yana, kompakt SUV pazarında bir büyük bir ses getirdi.

Tivoli'nin koltuk tasarımı, çift yoğunluklu pedleri ve pullmaflex yay sistemini benimseyerek ergonomik tasarım üzerine inşa edilmiştir. Bu ergonomik tasarım düz ve virajlı yollarda optimum konfor ve rahatlık sağlayarak büyük beğeni kazanmıştır. Sonuç olarak duyarlılık kalitesi maksimize edilmiştir.
J.D. Power tarafından yürütülen ürün kalitesi çalışmasında, Tivoli, geniş iç mekan ve tasarımı ile övgü alırken, ergonomik kollukları, benzersiz deri dikişleri, ilk iki aşamalı havalandırmalı sürücü koltuğu ve ısıtmalı arka koltukları ile yüksek müşteri odaklı tasarımıyla Ergonomik Tasarım Ödülleri'nde bir adım öne çıktı. 

Ssangyong Motorlu Araç Mühendisliği Merkezi Direktörü Bay Lee Su-won ödülle ilgili açıklamalarında, "Biz, Tivoli’nin ilk geliştirme aşamasından, müşteri ihtiyaçlarına tam sonuç vermesine kadar, duyusal değerler ve sürüş konforu açısından ergonomik tasarımı uyguladık. Tivoli 'nin koltukları, geniş iç mekan ve duyusal tasarımı için kritik öneme sahiptir. Bu koltuklar sadece Tivoli’nin bir özelliği olmakla kalmadı, aynı zamanda koltuk tasarımı için küresel anlamda yeni bir standart belirledi." şeklinde  yorumlarda bulundu.

Bu ödül ile bir kez daha farklı olduğunu hissettiren Tivoli’nin, tasarımındaki çizgiler ve barındırdığı detaylar ile kompakt SUV sınıfında çok etkili bir oyuncu olacağı şimdiden anlaşılıyor. Model, 2015 İstanbul Autoshow’da yapılacak Türkiye Lansmanı ile satışa sunulacak olup, belirlediği standartlar ile kendine özel bir yer edineceğinin sinyallerini şimdiden veriyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim