• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TLS, yılın ilk yarısında yüzde 18 büyüdü

TLS, yılın ilk yarısında yüzde 18 büyüdü
TLS Lojistik, 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde, hedeflerini birebir tutturdu ve %18 büyüyerek 107 milyon lira ciro elde etti. Şirket, yıl genelinde 240 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyor.
Kurulduğu günden bu yana istikrarlı bir büyüme çizgisi içindeki TLS Lojistik, 2013 yılının ilk 6 ayını da büyüyerek noktaladı. Şirket, yılın ilk yarısında 107 milyon lira ciro elde etti. 2012’nin ilk yarısına göre bu, %18’lik bir büyümeye denk geliyor. TLS Lojistik, 2013 toplamında da 240 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedefliyor.
 
TLS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğlu, ilk 6 aylık dönem için belirledikleri ciro hedefini birebir tutturduklarını söylüyor. Altuğ, 2013’ünekonomik anlamda zorlu bir yıl olduğuna dikkat çekerek, “Bu zorlukların yansımalarını, lojistik dahil her sektörde görebiliyoruz” diyor. Buna rağmen yatırımlarını, planladıkları çerçevede yürüttüklerini belirten Hacıalioğlu şöyle devam ediyor: “Global belirsizlikler bizi endişelendiriyor. Ekonomik belirsizlik ve sıkıntıların yanında, birçok ülkede siyasi ve sosyal problemlerin de derinleştiğini gözlemliyoruz. Bu ortamda tüm sektörler, önlerini görmekte ve hedeflerini tutturmakta zorlanıyor. TLS Lojistik olarak ilk 6 ay için koyduğumuz hedefleri birebir tutturmayı başardık. Yıl genelinde de aynı başarıyı göstermeyi hedefliyoruz.
 
“2013için toplam ciro hedefimiz 240 milyon lira. Yılın ilk çeyreğinde Şekerpınar’da25 bin metrekare alana sahip, 52 bin palet kapasiteli yeni depomuzu devreye aldık. İzmir ve Bursa’da Uluslararası Hizmetler Lojistik Merkezlerimizi açtık. Oto taşıma ve depolama alanlarında yeni yatırım planlarımız var. Filomuzu gençleştiriyoruz. Uzun vadeli sözleşmelerle daha sürdürülebilir, riski düşük yatırımlar yapmak niyetindeyiz. 2013 yılının hem komşularla yaşadığımız sıkıntılar hem de dünya ekonomisindeki durgunluk sebebiyle daha zor geçeceğini düşünüyoruz. Ciro anlamında, kârlılık ve nakit akışı önceliklendirilmiş, yüksek hassasiyetli bir yaklaşım ile büyümeyi planlıyoruz. Bunun dışında stratejik olarak maliyet odaklılığımızı maksimize edeceğiz.”
 
TLS Lojistik, 2012 yılını da sektör ortalamasının üzerinde bir büyümeyle kapatmış, bir önceki yıla göre %35’lik büyüme kaydetmişti. Şirket, Türkiye genelinde toplam11 bölge müdürlüğü ve 37 noktada operasyon ve dağıtım merkezleriyle faaliyet gösteriyor. Şirket, Fortune 500 listesinde yer alıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim