• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

TMMOB GMO Genel Kurulu'nda usulsüz işlem itirafı!

TMMOB GMO Genel Kurulu'nda usulsüz işlem itirafı!
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 44. Dönem Genel Kurulu'nda Genel Sayman Faruk Öztürk'ün, skandal itirafı, toplantıya damgasını vurmakla birlikte, gülüşmelere neden oldu.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası 44. Dönem Genel Kurulu'nda skandal itiraflar ve usulsüz işlemler, toplantıya damgasını vuran başka bir konu oldu.

Katılımcı Gemi Mühendisleri Grubu'nun Gemi Mühendisleri Odası 44. Dönem Genel Kurulu'nda yer alan 16 Maddelik Gündemi delerek "Yönetim Kurulu Önerilerinin görüşülmesi ve karar bağlanması" maddesinde yer alan "Yalova'ya Şubesi'nin Açılması" başlıklı fıkranın, 43. Dönem Yönetim Kurulu'nun yaptığı usulsüzlüğü kapatmak için konduğu ortaya çıktı.

Gemi Mühendisleri Odası tüzüğüne göre, yeni bir şube açılabilmesi için GMO Yönetim Kurulu'nun GMO Genel Kurulu'na "Şube Açma Yetkisinin" alınması gerekirken, Genel Kurulu kararı alınmadan Osman Kolay Yönetiminin usulsüz bir şekilde geçen sene Yalova'ya Şube açtığı ve bu usulsüz işlemin ortadan kalkması için "Yönetim Kurulu Önerilerinin görüşülmesi ve karar bağlanması" maddesine ek bir fıkra olarak konulduğu öğrenildi.

11. Gündem Maddesinin görüşülmesi esnasında söz alan Gemi Mühendisleri Odası Saymanı Faruk Öztürk, Yalova'ya şube açıldığını ve bundan dolayı bu teklifin "Yönetim Kurulu Önerileri" bölümüne konulduğunu itiraf etmesi, gülüşmelere neden oldu.

HUKUKİ SORUN VAR VE ZİMMET OLUŞUR

GMO Yalova Şubesi'nin usulsüz bir şekilde açılması ile ilgili olarak Deniz Haber Ajansı'na açıklamada bulunan TMMOB Temsilcisi Murat Fırat; "GMO Genel Kurulu'nda karar alınmadan bir şube açıldıysa bu usulsüz bir işlem olur. Konu olan Yalova Şubesi'nin açılması ve giderlerinin merkez tarafından karşılanması zimmet işlemini ortaya çıkarır. Zimmeti de isterse eski yönetimden alabilir. Yani zimmet davası açabilir. Onur Kurulu kararı doğrultusunda geçmiş yönetimden ne kadar harcanmışsa, Yalova harcamasından zimmet olarak alınabilir" dedi.

Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'ın, Yalova Şubesi'nin usulsüz bir şekilde açılması ile ilgili soruya cevap veren, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Divan Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şebnem Helvacıoğlu, "Burada hukuki bir sorun olduğu anlaşılıyor. Bu konuda yapılan işlemle ilgili 44. Dönem GMO Yönetim Kurulu'na tavsiye kararı ile bildirilecek ve bu hukuki sorunun ortadan kaldırılması sağlanacaktır" dedi.

OSMAN KOLAY: ŞUBE KARARI ALINDI, ANCAK BİLGİSAYAR DÜŞTÜ!

GMO Yalova Şubesi'nin usulsüz bir şekilde açılması ile ilgili Deniz Haber Ajansı'nın sorduğu soruya cevap veren GMO 43. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay, "Yönetmelik ve kanun ne diyorsa olacak olan da odur. Ona göre hareket etmemiz lazım. Yönetmelik öyle diyorsa bize de fatura çıkarsa, biz de öderiz. Ancak bu konuda dönemin Genel Sekreteri Erdal Bey Yalova'ya Şube açılması ile ilgili kararın alındığını, not olarak almıştı. Erdal bey bilgisayarını düşürünce bu notlar parçalanan bilgisayarla birlikte yok oldu" diyerek ilginç bir açıklamada bulundu.

gmo2.jpggmo3.jpggmo4.jpggmo5.jpggmo6.jpggmo7.jpggmo8.jpggmo9.jpg

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim