• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TMSF'den uluslararası haciz operasyonu

TMSF'den uluslararası haciz operasyonu
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding'in 984,2 milyon TL alacağına karşın Genel Denizcilik'in Londra'da bulunan Geden Operations LTD şirketine haciz işlemi için bir ekip gönderdiği ortaya çıktı.

TMSF, Genel Denizcilik'e uluslararası haciz operasyonu başlattı

 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Holding'in 984,2 milyon TL alacağına karşın Genel Denizcilik'in Londra'da bulunan Geden Operations LTD şirketine haciz işlemi için bir ekip gönderdiği ortaya çıktı.
 
Genel Denizcilik Şirketi'nin, Malta'da yerleşik 5055259 IMO numaralı GENEL SHIPPING LTD isimli bir şirketi bulunurken, Hollanda'da ise 0697811 IMO Numaralı GEDEN LINES B.V isimli pasif bir başka şirketi hizmet veriyor.
 
İstanbul Merkezli Genel Denizcilik bünyesinde bulunan 49'u Malta bayraklı, 10'u Marshall Adaları Bayraklı 59 gemi bulunuyor. Ayrıca Londra Merkezli Geden Operations LTD Şirketinin işletmesinde ise 8 adet Malta Bayraklı petrol tankeri yer alıyor.
 
Deniz Haber Ajansı'nın TMSF kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun Genel Denizcilik hakkında başlattığı haciz işleminin, toplam 67 gemi ve 6 milyon DWT'u aşan filosuyla dünyanın en büyük armatörlük filolarından biri olan Genel Denizcilik Şirketi'nin operasyonlarını etkilemeyeceği öğrenildi.
 
TMSF, ÇUKUROVA HOLDİNG'İN 7 ŞİRKETİNE HACİZ KOYDU
 
TMSF, Çukurova Holding'in borcu konusunda, dün Borsa İstanbul'a bir liste göndererek, Çukurova'nın patronu Karamehmet'in 7 şirketine haciz konulmasına karar vermişti.
 
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), dün yaptığı açıklamada Çukurova Holding'in TMSF'ye borçları kapsamında Borsa İstanbul'a bir liste göndererek, borç tutarı belirtilen şirket ve şahısların; mal, hak ve alacaklarının borca yetecek kısmına haciz konulmasına karar verildiğini bildirdi. TMSF'nin listesinde 45 şirket ve şahıs ismi yer alırken, Çukurova Holding'in borç tutarı hanesinde gecikme zammı hariç 984.2 milyon lira görünüyor. Listede Akdeniz Endüstri, BMC Sanayi, KVK Mobil, Endüstri Holding, Genel Denizcilik, Baytur İnşaat, AKS Televizyon gibi şirketlerin yanı sıra, Mehmet Emin Karamehmet, Osman Berkman, Güray Kılıç, Tayfun Bayazıt gibi şahıs isimleri de yer alıyor.
 

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.UlasımOnline.com

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim