• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

TNT çalışanları açlık için yürüyecek

TNT çalışanları açlık için yürüyecek
Küresel açlıkla savaşta, TNT çalışanlarının yanında yer alarak “Dünyayı Yürüyelim” projesine destek vermek isteyen herkes yürüyüşe davetli…

TNT çalışanları açlık için yürüyecek

Küresel açlıkla savaşta, TNT çalışanlarının yanında yer alarak “Dünyayı Yürüyelim” projesine destek vermek isteyen herkes yürüyüşe davetli…

TNT Ekspres Türkiye, içinde yaşadığımız çevreye ve topluma karşı olan sosyal sorumluluk bilinci ile çeşitli konularda birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmaya devam ediyor. TNT’nin Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı(WFP) ile küresel açlıkla savaşmak için başlattığı “Walk The World-Dünyayı Yürüyelim” projesinin Türkiye ayağı, 29 Mayıs’ta TNT Ekspres Türkiye çalışanlarının katılımıyla bu yıl 8. kez Caddebostan’da gerçekleşecek.

Küresel açlık sorununa dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen “Walk The World-Dünyayı Yürüyelim” projesine 2004 yılından bu yana tüm çalışanlarıyla destek vererek açlık çeken çocukların yanında yer alıyor. Dünyayı Yürüyelim - Walk the World' organizasyonu ile bulunduğu ülkelerde TNT çalışanları, aileleri ve arkadaşları ile 24 saat boyunca yürüyor. Açlık çeken çocukların her zaman yanında olan TNT Ekspres Türkiye aynı zamanda, Umut Çocukları Vakfı’nın yıl içinde yemek öğünlerini de karşılıyor.

Bu yıl 60 ülkede 140,000 kişinin katılımıyla gerçekleşecek yürüyüşün Türkiye ayağı, 350 TNT çalışanı ve ailesinin katılımıyla, Caddebostan Sahili ve Suadiye arasındaki 3 kilometrelik parkurda yapılacak. Açılış yürüyüşü dünyada günün ilk başladığı ve bittiği yer olan Auckland, Yeni Zelanda’da olurken, diğer ülkelerde de kendi yerel saatleri ile saat 10.00’da başlayarak devam ediyor ve her yıl yaklaşık 15,000 çocuğun bir yıllık yiyecek ihtiyacı karşılanıyor.

Dünyanın en büyük yardım kuruluşu olan WFP, her yıl dünyanın en yoksul en az 80 ülkesinde 56 milyon aç çocuk ile birlikte yaklaşık 90 milyon insanın beslenme ihtiyacını karşılıyor. Açlık çeken okul çağındaki bir çocuğun sağlıklı beslenmesi bir öğün için sadece 20 euro cent yeterli.

Bu yıl online bir yürüyüş de duzenlendi; www.wfp.org/walkthewebadresindenonline olarak yürüyüşe katılabilir ve 1 Euro bağışlayarak sanal olarak 1,5km yürüyebilirsiniz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim