• BIST 9747.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

TNT Ekspres 3 bin elektrikli araç alacak

TNT Ekspres 3 bin elektrikli araç alacak
Karbondioksit salınımını azaltarak küresel ısınmayla mücadeleye öncelik veren TNT Ekspres, ilklere imza atmaya devam ediyor.

Türkiye’nin ilk ticari Türk plakalı elektrikli otomobilleri TNT Ekspres Türkiye ile yola çıkıyor!

Karbondioksit salınımını azaltarak küresel ısınmayla mücadeleye öncelik veren TNT Ekspres, ilklere imza atmaya devam ediyor. Daha önce Türkiye’de hibrit araç kullanımını başlatan ilk şirket olan TNT Ekspres Türkiye, şimdi de Türkiye’de ki ilk ticari Türk plakalı elektrikli araçlar için düğmeye bastı ve siparişleri verdi. Üç yıl içinde tüm dünyada 3 bin elektrikli araç alacak olan TNT Ekspres, globalde 150 milyon Euro yatırım yapacak.

TNT Ekspres, Türkiye’de bir ilke imza atarak Türk ticari plakalı elektrikli otomobillerin Türkiye’de ki ilk kullanıcısı olmaya hazırlanıyor. TNT Ekspres böylece, araç filosunu siparişi verilen çevre dostu elektrikli araçları ile güçlendirerek, çevreye karşı olan duyarlılığını da bir kez daha gösteriyor.

Dünyadaki çevre kirliliği ile mücadeleye ortak olan TNT Ekspres, kullanılmayan donanımları kapatarak enerji tasarrufu sağlanmasını, atıkları doğru şekilde imha ederek kirliliğin azaltılmasını, geri dönüşümlü malzeme kullanılmasını, ekonomik sürüş tekniklerinin benimsenmesini ve suların korunması sağlayarak çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.

Öncelikli hedef küresel ısınma ile savaşmak

Ulaşım sektöründe hizmet veren global bir dev olarak küresel ısınmayla mücadeleye öncelik veren TNT Ekspres, bu doğrultuda bir takım uygulamalarla da diğer şirketlere örnek olarak yoluna devam ediyor. TNT, bu hedefle ilk olarak karbondioksit salınımını azaltmak amacıyla temiz araç ve taşımacılık ağını optimizasyonunun sağlanması, yaratıcı operasyonel çözümler hayata geçirilmesi, elektrikli araçlar, şehir içi taşımacılıkta yenilenebilir enerji ve bio yakıt gibi uygulamalara öncelik veriyor. 2020 yılına kadar CO2 (karbondioksit) değerlerini yüzde 45 azaltmayı düşünen TNT, dünyanın sıfır emisyon yayan ilk taşımacılık firması olmayı hedefliyor.

Temiz Araç Projesi ile benzin tasarrufu sağlıyor

Ayrıca, Temiz Araç Projesi kapsamında araçların neden olduğu gaz emisyonlarının azaltılarak, çevreci araçlar ve doğru sürüş tekniği ile birlikte çevreye daha az zarar verilmesi amaçlanıyor.

TNT Ekspres’in küresel ısınmayla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği yöntemler arasında Sürücü Ödüllendirme Sistemi yer alıyor. Km, yakıt ve CO2 emisyon salınımı gibi kriterlerin yer aldığı sistemde müşteri şikayetleri ve trafik kazaları ile alınan puanlar değerlendirilerek en güvenli ve en çevreci sürücülere ödüller veriliyor. Projenin bu bacağını Birleşmiş Milletler’in Çevre Örgütü ile yürütüyor.

Daha temiz bir çevre için çalışıyor

ISO 14001 Çevre Yönetim Standardı sertifikasını alarak çevreye verdiği önemi de belgeleyen TNT Ekspres Türkiye, araçların çevreye verebileceği zararı minimum dereceye indirmek için düşük sülfürlü ve kurşunsuz yakıt kullanıyor, araçların periyodik bakımlarını düzenli olarak yaptırarak kayıt altına alıyor.

Şirket içinde kağıt, plastik ve cam atıkları tüm Türkiye ofislerinde topluyor ve geri dönüşüme kazandırılıyor. Aynı zamanda kullanılmış pilleri çevreye zarar vermemesi için toplatarak, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'ne veriliyor.

Gebze ve Kınalı Ada’da ki TNT Ormanı’na ağaç dikmeye devam ediyor

Tüm bu çalışmaların yanı sıra TNT, iş uçuşlarını dengelemek için ağaç dikmeye devam ediyor. TNT Ekspres Türkiye, “Karbon Ayakizi Sürdürülebilirlik Raporları” kapsamında çalışanlarının iş nedeniyle yaptıkları uçuşlardan doğan sera gaz salımlarını dengelemek için 2 saatlik bir uçuş için 1 ağaç, 2 ila 10 saat arası uçuş için 3 ağaç ve 10 ila 20 saat arası uçuşlar için ise 5 ağaç dikiyor. Gebze ve Kınalı'daki TNT ormanına dikilen 1550 ağaca ek olarak 2009 yılında Konya Karapınar Ormanı’na 500, 2010 yılında Şanlıurfa’ya ise 571 ağaç daha dikildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim