• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

TNT Ekspres, filosunu genişletiyor

TNT Ekspres, filosunu genişletiyor
Türkiye’nin ilk Türk ticari plakalı elektrikli araçlarını 2011’de filosuna dahil eden TNT Ekspres, yeni satın alımlarla sıfır CO2 karbon salınımlı çevre dostu araç sayısını 10 adete çıkardı.

 

Önümüzdeki dönemde tüm filosunu elektrikli araçlara çevirmeyi hedefleyen TNT Ekspres, bir elektrikli araçla 1 yılda 1000 litrelik yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca bir elektrikli araçla yılda 2,5 ton CO2 tasarrufu sağlanmış oluyor.
 
Ulaşım sektöründe hizmet veren global bir şirket olarak küresel ısınmayla mücadele eden TNT Ekspres, diğer şirketlere örnek teşkil edecek çevre dostu uygulamalarına devam ediyor. Bir ilke imza atarak ilk Türk ticari plakalı elektrikli otomobil filosunu kuran TNT Ekspres, yeni satın aldığı elektrikli araçlarla filosunu genişletiyor.
 
Türkiye’nin ilk Türk ticari plakalı elektrikli araçlarını 2011 yılında filosuna dahil eden TNT Ekspres, yeni satın alımlarla sıfır CO2 karbon salınımlı çevre dostu araç sayısını 10 adete çıkardı. TNT Ekspres, elektrikli araçlarla birlikte normal araçların neden olduğu gaz emisyonlarını azaltmayı ve çevreci araç sürüş teknikleriyle de çevreye daha az zarar vermeyi amaçlıyor. Önümüzdeki dönemde tüm filosunu elektrikli araçlara çevirmeyi hedeflediklerini belirten TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız şöyle devam etti: “Araçlarımız her gün trafikte olduğu için verimlilik ve çevreci uygulamalar en çok önemsediğimiz konular arasında yer alıyor. Türkiye’deki ilk elektrikli araç filosunu TNT Ekspres oluşturdu. Elektrikli araçlarımızı BD Otomotiv’den alıyoruz. Elektrikli araçlarımız 160 km. yol gidebiliyor ve hızlı şarj ile 20 dakikada yola çıkmaya hazır hale geliyor.”
 
Elektrikli araçlarla yılda toplam 25 ton CO2 tasarrufu sağlanıyor
 
TNT Ekspres’in filosundaki elektrikli araçlar, 1 yılda araç başı ortalama 11.000 km yol yapıyor. Bir elektrikli araç, 1 yılda 1000 litrelik yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca yılda bir araçtan 2,5 tonluk, toplamda ise 25 tonluk CO2 tasarrufu sağlanıyor.
 
TNT Ekspres’in filosuna kattığı elektrikli araçlar, Sabiha Gökçen Havaalanı, Çekmeköy, Güneşli gibi İstanbul’un farklı noktalarındaki ana istasyonlarda şarj edilebiliyor. Aynı zamanda gezici şarj araçlarına da sahip olan TNT Ekspres acil durumlarda bu araçlarını devreye sokarak müşterilerine aksaksız hizmet vermeye devam ediyor. TNT Ekspres İngiltere, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Çin gibi pek çok ülkede de dağıtım için elektrikle çalışan kamyonlar kullanılıyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim