• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TNT Ekspres, iki ödülle layık görüldü

TNT Ekspres, iki ödülle layık görüldü
TNT Express, filoda kurşunsuz ve kükürtsüz yakıtlar kullanması, filosunu elektrikli araçlarla büyütmesi ve sürücülerine çevreci sürüş eğitimleri vermesi nedeniyle Yeşil Filo ve Güvenli Filo ödüllerinin sahibi oldu.

Ulaşım sektöründe hizmet veren global bir şirket olarak küresel ısınmayla mücadele eden TNT Ekspres, çevre dostu uygulamalarıyla ödül kazanmaya devam ediyor. Çevre alanındaki yatırımları ve projeleriyle sürdürülebilir kalkınmaya destek olan TNT Ekspres, LeasePlan ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle düzenlenen "Yılın Filo Yöneticileri Yarışması"nda iki ödül kazandı.

TNT Ekspres yarışma kapsamında verilen 2012 Peugeot Yeşil Filo Ödülü’nde birinciliğe layık görüldü. Çevreci yaklaşımıyla sektördeki diğer şirketler için örnek uygulamalar hayata geçiren TNT Ekspres, çevre konusunda sürdürülebilir öncü uygulamaların ödüllendirildiği Peugeot Yeşil Filo Ödülü’nde birinci oldu. TNT Express, filosunda kurşunsuz ve kükürtsüz yakıtlar kullandığı, sürücülerine çevreci sürüş eğitimleri verdiği ve filosunu elektrikli araçlarla büyüttüğü için ödülün sahibi oldu.  
 
TNT Ekspres Yılın Filo Yöneticileri Yarışması’nda ikinci ödülünü ise Michelin Güvenli Filo kategorisinde aldı. TNT Ekspres, 2011 yılına oranla toplam kaza sayısını yüzde 11 azalttığı için güvenli filo kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.
 
“Yılın Filo Yöneticisi Ödülleri” şirketlerin performansı ve ülke ekonomisine katkısına dikkat çekmek, çevre ve trafik güvenliği bilincinin oluşmasına destek olmak, kaynakların verimli kullanımını teşvik etmek ve ödüllendirmek için düzenleniyor.
 
Elektrikli araç filosunu büyüten TNT Ekspres’in ana hedefi sıfır emisyon 
 
İklim değişikliği ile mücadele eden TNT Ekspres, karbondioksit salınımını azaltmak için global çapta “Gezegenim Benim -Planet me” projesini hayata geçirmektedir. Bu proje ile TNT Ekspres’in ana hedefi sıfır emisyon yayan ilk taşımacılık şirketi olmaktır. Bu hedef çerçevesinde ilk amaç ise 2020 yılına kadar karbondioksit salınımlarını 2007’ye göre yüzde 40 azaltmaktır.
 
Bu kapsamda Türkiye’nin ilk Türk ticari plakalı elektrikli araçlarını 2011 yılında filosuna dahil eden TNT Ekspres, yeni satın alımlarla sıfır CO2 karbon salınımlı çevre dostu araç sayısını 10 adete çıkardı. TNT Ekspres, elektrikli araçlarla birlikte normal araçların neden olduğu gaz emisyonlarını azaltmayı ve çevreci araç sürüş teknikleriyle de çevreye daha az zarar vermeyi amaçlıyor. Önümüzdeki dönemde tüm filosunu elektrikli araçlara çevirmeyi hedefleyen TNT Ekspres, çevreci yatırımlarıyla 2011 yılında da Yeşil Filo Ödülü’ne layık görülmüştü.
 
tnt_ex.jpg
 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.istanbulhaber.com
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim