• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

TNT Ekspres'ten 2011 değerlendirmesi

TNT Ekspres'ten 2011 değerlendirmesi
TNT Ekspres Türkiye, 2011 yılında sektörün üzerinde performans göstererek yüzde 26 büyüdü.

TNT Ekspres Türkiye, 2011 yılında sektörün üzerinde performans göstererek yüzde 26 büyüdü.

2011 yılını büyüme yılı ilan eden ekspres dağıtım sektörünün lider şirketi TNT Ekspres Türkiye, hedefine ulaşarak 2011 yılında yüzde 8 büyüyen taşımacılık sektöründe yüzde 26 büyüme ile sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. 2011 yılında İzmir Bölge Müdürlüğü ve elektrikli araç filosu yatırımlarını tamamlayan TNT, 2012 yılında sektörün üzerinde büyüme gösterecek, araç kapasitesi ve depo alanlarını genişletmeye devam edecek.

TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, 2011 yılını değerlendirmek ve 2012 yılı yeni yatırım ve stratejilerini paylaşmak üzere düzenlediği basın buluşmasında, 2011 yılını sektörün üzerinde bir büyüme ile kapattıklarını belirterek, “TNT Türkiye olarak 2011’in ilk dokuz ayında yüzde 26 büyüme yakaladık. Türkiye’de lojistik sektörünün 2011 yılında yüzde 8 civarında büyüme gösterdiğini gözönüne alırsak, beklenenin çok üstünde bir performans gösterdik. 2012 yılında da büyümemizi sürdürerek Avrupa’da ki liderliğimizi kesintisiz devam ettireceğiz” dedi.

Yıldız: “2011’de dünya ekonomisini takip ederek yatırımlarımızı hızlandırdık”

2011 yılının büyüme ve yatırım yılı olduğunu anlatan Yıldız, “Geçmiş yılların getirdiği makro ekonomik belirsizliklerle başlayan 2011 yılı, TNT olarak bizim de daha dikkatli olmamızı sağladı. Bu nedenle Türkiye ve dünya ekonomisini daha yakından takip ederek yatırımlarımızı yönlendirdik. 2011 yılında %26lık bir büyüme gerçekleştirdik ve ilk 7 aydaki büyüme hızımızda hedefimize ulaştığımız için yatırımlarımıza devam ettik” dedi.

2011 yılında Türk plakalı elektrikli araçlar TNT Ekspres’in filosuna dâhil edildi

Türkiye’nin ilk ticari Türk plakalı araçlarını filolarına dahil ettiklerini söyleyen Yıldız, “Araç filomuzun üçte birinin yenilenmesi için gereken çalışmayı başlattık ve aynı zamanda Eylül ayında Türkiye’nin ilk elektrikli ticari araçları ile hizmet vermeye başladık. 2012 yılında da deneme amaçlı aldığımız 3 adet elektrikli araçlarımızı genişleterek filomuzu elektrikli araçlara çevirmeye başlayacağız. 2012 yılında araç kapasitemizi ve depo alanlarımız genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.” diye konuştu. Yıldız, “İzmir Bölge Müdürlüğü ve deposunu 5 bin metrekarelik bir alana taşıyarak geçen yıllardan gelen büyüme ile birlikte ihtiyaç duyduğumuz alan ve kapasite artırımını gerçekleştirdik. Türkiye’nin dış ticaretinin % 65lik kısmını oluşturan Avrupa gönderilerinde Türkiye pazar lideri olarak büyümeye devam ettik. Cumartesi günleri hariç her gün sadece kendi uçağı ile en geç saatte ihracat gönderilerini Türkiye’den çıkaran tek taşıma firmasıyız” dedi. 

“Kitap ayraçları ile yurt dışında Türkiye’nin tanıtımına destek veriyoruz”

Turgut Yıldız, TNT Ekspres Türkiye’nin yurt içinde bölgelere yaptığı yatırımlarla dikkat çektiğini belirterek, “Adana’nın yurtdışında daha fazla tanıtımının yapılması için Adana Ticaret Odası ile ortak işbirliğine imza attık. TNT Ekspres ve Adana Ticaret Odası ortak işbirliğinde gerçekleştirilen projenin ilk etabında Adana’yı tüm dünyaya tanıtmak için özel bir broşür hazırladık. Yurtdışındaki alıcıların bu bölgeyi yakından incelemeleri için özel olarak hazırladığımız kitap ayracı şeklindeki tanıtım broşürümüzü yapılan gönderiler ile birlikte yollamaları için müşterilerimize hediye ederek bölgenin tanıtımına yardımcı olduk. 2012 yılında da Türkiye’deki tüm şehirlerin tanıtımını yapmak için hazırlıklara başladık” dedi.

TNT Ekspres Türkiye “2012 yılında Avrupa’da büyümeye devam edecek”

TNT’nin genel hedefleri arasında; büyüme, kalıcı müşteri ilişkileri, süper kalite, yüksek performans ve karlılık bulunuyor. Turgut Yıldız 2012 hedeflerini ise Avrupa’daki liderliklerini sürdürmek ve gelişen pazarlarda yatırımlar yapmak olarak açıkladı. Yıldız,” 2012 yılında müşterilerimize, hem dünyada hem de Türkiye’de en hizmeti vermek yine hedeflerimiz arasında yer alacak ve sosyal sorumluluk projelerimizi geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.  Yıldız “2012 yılında ekonomik hizmet seçeneklerimizde artacak. Daha uygun fiyatları olan bu hizmetlerimizi hem hava hem kara taşımacılığı ve her ikisinin kombinasyonu şeklinde yapacağız. 2012 yılında araç kapasitemizi ve depo alanlarımız genişletme hedeflerimiz var” şeklinde konuştu.

Yıldız 2012 yılında yeni, yatırımlara bağlı olarak istihdam yaratacaklarını söyleyerek, “Yatırımlar global trende bağlı olarak daha dikkatli ve temkinli olmaya başlamıştır. Buna rağmen önümüzdeki yıl Türkiye’de 7 - 8 milyon Euro civarında demirbaş yatırımı, yeni depo gibi yatırımları gerçekleştireceğiz. Bize büyüme sağlayacak bu yatırımlar sonucu yaklaşık 30- 50 yeni iş pozisyonu oluşmasını hedefliyoruz. Depo yatırımlarımızı Adana, Gaziantep gibi gelişen ve önemli ticaret merkezi haline gelen bölgelerde planlamaktayız. Bunun yanında müşterilerimize yönelik olarak teknoloji yatırımlarımızla, gönderilerini en kolay, basit ve sorunsuz olarak hazırlama olanağı tanıyan sistemler sunacağız. Bunun hazırlıkları şu günlerde yurtdışından gelen ekiplerle başlamıştır” dedi. 

TNT Ekspres globalde 200’ün üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 83,000 çalışanı, 50 uçağı, 30,239 kara aracı ile hizmet veriyor. Yıldız, 1988 yılından  bu yana Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini söyleyerek,  825 çalışan, 370 araç ve  35  lokasyon  ile  hizmet  verdiklerini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim