• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

TNT Ekspres'ten özel bir hizmet daha

TNT Ekspres'ten özel bir hizmet daha
TNT Ekspres özel bir hizmet ile müşterilerinin gönderilerinin C02 emisyon salınımını hesaplıyor ve raporluyor.

TNT Ekspres özel bir hizmet ile müşterilerinin gönderilerinin C02 emisyon salınımını hesaplıyor ve raporluyor.

TNT Ekspres, içinde bulunduğu toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, topluma, çevreye, çalışanlarına karşı sorumluluklarını yerine getirmek ve küresel ısınma konusuna dikkat çekmek için en önemli sosyal sorumluluk strateji hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği uygulamalara bir yenisini daha ekledi.

TNT Ekspres, müşterilerine özel olarak gerçekleştirdiği hizmet ile müşterilerinin yaptıkları gönderilerden kaynaklanan CO2 salınımını hesaplıyor ve özel bir rapor halinde sunuyor. Müşteriler, raporlar ile hem çevreye verdiği zararın miktarını görebiliyor hem de azaltmak için yeni girişimlerde bulunabiliyor.

Her geçen yıl etkisini biraz daha fazla gösteren küresel iklim değişikliği, son yıllarda atmosferdeki CO2 miktarı hava kirlenmesine bağlı olarak hızla artıyor. Metan, ozon ve kloroflorokarbon (CFC) gibi sera gazları çeşitli insan aktiviteleri ile atmosfere katılıyor ve bu gazların tamamı ısı tutma özellikleri ile atmosferin ısısının yükselmesine sebep oluyor. Bu gazlar içinde CO2 ise havada en çok ısı tutma özelliğine sahip olan gaz çeşidi. Tüm bu gazların etkileri ile ortaya çıkan küresel ısınma sonucunda buzulların erimesi ve okyanusların yükselmesi gibi ciddi sonuçlar doğuracak iklim değişmelerine doğru yol alıyoruz.

Karbondioksit salınımını azaltarak küresel ısınmayla mücadeleye öncelik veren TNT Ekspres, müşterilerine uyguladığı özel hizmet ile küresel ısınmaya engel olmak ve havadaki C02 salınımını azaltmak için çalışıyor. TNT Ekspres, müşterilerine sunduğu yeni ve özel hizmet ile, gönderiler sırasında ortaya çıkan C02 emisyon ölçümlerini önemli kuruluşların standartlarından yararlanarak hesaplıyor ve müşterilerine özel bir rapor halinde sunuyor. CO2 emisyonları azaltmak adına yapılan çalışmaların başarısı, ölçümleme ve raporlamadan geçiyor. Bunun için müşterilerin gönderilerinin CO2 salınımı ile ilgili önemli kuruluşların standartlarından faydalanarak raporlar sunuluyor. Bu kuruluşlar; Panel on Climate Change, the International Energy Agency, the World Economic Forum, Greenhouse Gas Protocol. Uygulanan model PricewaterhouseCoopers tarafından denetleniyor ve onaylanıyor. Tüm bu raporlama ile TNT Ekspres müşterileri tüm gönderileri ile çevreye verdiği zararın miktarını görebiliyor ve azaltmak için yeni girişimlerde bulunabiliyor. Bu hizmet çerçevesinde şirketler aynı zamanda TNT Ekspres ile yaptıkları gönderilerde gerçekleşen genel karbon ayak izi raporlamalarını da öğrenebiliyor.

TNT Ekspres’in küresel ısınma konusunda verdiği mücadele bu hizmetle sınırlı değil. TNT, faaliyet gösterdiğimiz dünya için sorumluluk taşıyor ve üzerinde yaşadığı gezegen için sosyal sorumluluk çalışmaları ile ilerliyor. Sosyal Sorumluluk performansını artırmak adına göstermiş olduğu başarı ile Dow Jones Sürdürülülebilirlik Endeksinde her sene lider oluyor ve liderliğini sürdürmeye devam ediyor. (2007, 2008, 2009, 2010 Süper sektör lideri) 2007’de başlayan Planet Me-Gezegen benim projesi operasyonları ise tedarikçiler ve müşterileri bazında verdiği çevre konusundaki TNT Ekspres sözünü kapsıyor. Bu konuda TNT Ekspres’in yaptığı çalışmalardan bazıları; tüm sürücülerin çevreci sürüş konusunda eğitmek ve ödüllendirmek, temiz araçlar yani hibrid ve elektrikli araçlar ile teslimat yapmak ve ormanlar oluşturmak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim