• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

TNT Ekspres'ten Somali'ye yardım

TNT Ekspres'ten Somali'ye yardım
TNT Ekspres ve çalışanları, kuraklık ve açlıkla karşı karşıya kalan Somali’ye 49 tonluk gıda ve para yardımı yaptı.

Tüm dünyadaki TNT Ekspres ve çalışanları, Somali’ye yardım için seferber oldu…

TNT Ekspres ve çalışanları, kuraklık ve açlıkla karşı karşıya kalan Somali’ye 49 tonluk gıda ve para yardımı yaptı.

Küresel açlıkla mücadelede 2002 yılından beri “Dünya Gıda Programı WFP” ile el ele veren TNT Ekspres, kuraklık ve açlıkla mücadele eden Somali için tüm çalışanlarını davet ettiği yardım kampanyası başlattı.

Dünyanın her yerinde doğal afet ve açlıkla mücadele eden insanlara yardım eli uzatan TNT Ekspres, son 50 yılın en ağır kuraklığı ile karşı karşıya kalan Somali için duyarlı yaklaşımını bir kez daha gösteriyor. TNT Ekspres CEO’su Marie Christien Lombard, Dünya Gıda Programı’na destek veren bir şirket olarak Afrika’da yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve yardım etmek amacıyla TNT çalışanlarını Somali ve Afrika için bağış yapmaya davet ediyor. Başlatılan kampanya çerçevesinde TNT çalışanlarının yaptıkları bağışlar, “Horn Africa – Afrika’nın Boynuzu” adı altında açılan hesapta toplanıyor. TNT Ekspres Türkiye çalışanları da aynı hesaba bağış yaptı.

Ayrıca Dünya Gıda Programı’na 2002 yılından beri destek veren TNT 49 tonluk ilk gıda yardım paketlerini bölgeye ulaştırdı. Hava yoluyla taşınan 3000’den fazla yardım paketinde yer alan gıda ürünleri ve vitamin takviyeleri, Somali’de beslenemeyen 6000 çocuğun 3 aylık gıda ihtiyacını karşılayacak.

Birleşmiş Milletler şimdiye dek iklim değişikliğinin yol açtığı kuraklık krizinin kalıcı hale gelmesinden duydukları endişeyi dile getirirken “açlık” ve “kıtlık” gibi kelimeleri kullanmaktan kaçındığı halde Somali’deki durumun “açlık salgını” olduğunu ilan etmeye hazırlanıyor. Afrika’nın doğusunda, “Afrika’nın boynuzu” diye tabir edilen bölgede kuraklık 11 milyon kişiyi etkilerken Somali'de yıllardır süren iç savaş nedeniyle altyapının harap olması, kuraklığın daha da büyük bir krize dönüşmesine yol açıyor. Çaresiz durumdaki on binlerce Somalili komşu ülkeleri Kenya ve Etiyopya’ya kaçmaya çalışırken, Etiyopya, Uganda ve Kenya’nın sınır bölgelerindeki milyonlarca insan da kuraklıkla mücadele ediyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim