• BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

TNT, elektrikli araç filosunu sunuyor

TNT, elektrikli araç filosunu sunuyor
TNT Ekspres dağıtım sektörünün ilk tamamen elektrikli araç filosunu sunuyor.

TNT ÇİN'DE BİR İLKE İMZA ATIYOR

TNT Ekspres dağıtım sektörünün ilk tamamen elektrikli araç filosunu sunuyor.

Başlangıç olarak sunulan 5 adet elektrikli dağıtım aracı şirketin karbon emisyonunu azaltmak konusundaki çabalarının bir göstergesi olarak önem taşıyor.

TNT CEO’su Peter Bakker ilk elektrikli aracı, Hollanda Ulaştırma Bakanı Camiel Eurlings ve diğer resmi temsilcilerin de katıldığı Şanghay World Expo’nun Hollanda Pavyonu’nda düzenlenen Sorumlu Taşımacılık Forumu’nda tanıttı.

Toplantıda konuşan Peter Bakker, “TNT, sektörümüzün sürdürülebilir gelişimine çok önem vermektedir. Şirketimizin bu konuda ilk eylemi gerçekleştirerek sıfır emisyonlu dağıtım araçlarını Çin’de sunuyor olmasından gurur duyuyoruz” diye konuştu. Bakker, “En önemli pazarlarımızdan biri olan Çin’de elektrikli araçlarımızın bugün yapmakta olduğumuz lansmanı sürdürülebilir bir gelecek yaratma konusundaki kararlılığımızın çok anlamlı bir adımıdır” dedi.

TNT’nin küresel hedefi şirketin CO2 verimliliğini 2020 senesine kadar %45 oranında artırmak olduğunu ifade eden Bakker, “Şirket vizyonu olarak, günlük faaliyetlerimiz kapsamında, taşımacılık endüstrisinin karbon emisyonunu düşürmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

TNT elektrikli araç filosunun lansmanı ile eşzamanlı olarak Sorumlu Taşımacılık Forumunu da Şanghay Dünya Fuarı’nın Hollanda pavyonunda düzenledi. Bu forum katılımcılara artan CO2 emisyonunun yarattığı problemleri ve yol güvenliği ile ilgili sorunları tartışabilme ve endüstri ile hükümet hedeflerini aynı zemine taşıyacak en iyi uygulamaları paylaşabilme olanağı sağladı.

Bakker, “En iyi uygulamaların farklı sektörler arasında paylaşılabildiği bu ortamı sağlayarak Çin’de daha yeşil ve daha güvenli bir ulaşım endüstrisini desteklemek isteyen resmi makamları ve yerel halkı bir araya getirebilmiş olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz” diye devam etti.

Filodaki elektrikli araçlar Çin’in lider otomobil üreticilerinden olan Dongfeng Motor tarafından tasarlandı, üretildi ve monte edildi. Üç aylık başarılı bir deneme sürecinin ardından elektrikli araç filosu artık Şanghay’da dağıtım yapmaya başladı.

Taşımacılık sektörünün tüm işlemsel gerekliliklerine yanıt vermek üzere tasarlanan sıfır-emisyonlu taşıtlar lityum bataryalarla çalışıyor. Güzergâhlarda sürekli bir ulaşım verimliliği sağlanabilmesi için yakıt tüketimleri yüksek teknoloji ürünü olan bir izleme sistemi ile takip ediliyor. Bataryalar sadece iki buçuk saat içinde tamamen doluyor ve dolu bataryalarla araçlar 120 kilometreden fazla yol kat edebiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim