• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

TNT enerji tüketimini düşürmeyi taahhüt etti

TNT enerji tüketimini düşürmeyi taahhüt etti
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) üyesi TNT Ekspres Türkiye, binalarda enerji kullanımının yüksekliğine dikkat çekmek ve enerji kullanımını düşürmek amacı ile “Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi”ni imzaladı.

 

Ulaşım sektöründe hizmet veren global bir dev olarak iklim değişikliği ile mücadeleye öncelik veren TNT Ekspres, sürdürülebilir uygulamalarıyla diğer şirketlere örnek olarak yoluna devam ediyor. Yeşil uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ne (SKD) üye olan TNT Ekspres, geçtiğimiz günlerde 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı kapsamında düzenlenen törende “Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi”ni imzaladı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımıyla düzenlenen imza töreninde, TNT Ekspres Türkiye Genel Müdürü Turgut Yıldız, mevcut iş süreçlerinde sürdürülebilir uygulamalara destek olduklarını belirtti ve şöyle devam etti: “Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi’ne imza atarak ofis ve depolarımızda enerji tüketimini düşürmeyi taahhüt ettik. Amacımız gelecekte ve şu anda hizmet verdiğimiz binaları karbon emisyonu yaymayacak şekilde yönetmek. Hâlihazırda ilk yeşil depomuzu ve ilk yeşil ofisimizi açtık. Önümüzdeki dönemde yeşil bina uygulamalarımızı daha da ileri boyutlara taşımayı hedefliyoruz. Zira binalarda kullanılan enerji, iklim değişikliğinin ana etkenlerinden biri ve bu nedenle dikkatle ele alınması gerekiyor. İş dünyasının binalarda enerji tasarrufu yapmasına öncülük eden SKD’yi ve girişimi destekleyen tüm şirketleri kutluyorum ve hepimiz için daha yeşil bir dünya diliyorum.”
 
TNT Ekspres’in yeşil bina dışında hayata geçirdiği diğer sürdürülebilir uygulamaları şunlardır:  
 
·Havacılık; hava filomuzda yakıt etkinliğini artırarak operasyonel faaliyetlerimizi optimize ediyoruz.
 
·Satın alma; Yeşil satın alımlar için global politikalarımız var. Yeşil tedarikçiler ve taşeronlar ile çalışıyoruz
 
·Müşteriler; Müşterilerimiz için yeşil hizmetler geliştiriyoruz. Müşterilerimizin taşımacılık karbon ayak izleri konusunda bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Müşteriye sunduğumuz tedarik zincirini etkinleştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca müşterilerimize özel olarak gerçekleştirdiğimiz hizmet ile yaptıkları gönderilerden kaynaklanan CO2 salınımını hesaplıyor ve özel bir rapor halinde sunuyoruz. Müşteriler, raporlar ile hem çevreye verdiği zararın miktarını görebiliyor hem de azaltmak için yeni girişimlerde bulunabiliyor
 
·Araçlar: Taşımacılık ağımızı etkinleştiriyor ve yakıt tüketimini azaltmaya çalışıyoruz. Yakıt ve ileri teknolojiler konusunda çalışıyoruz.
 
·İş seyahatleri: Dünyada 100 video konferans sistemi kurduk. İş seyahatlerini ve karbon emisyonunu azalttık. Seyahat zamanını azaltarak verimliliği artırdık
 
·Yeşil Yatırım; Finansal planlamalarımızda ve yatırım süreçlerinde karbon emisyonlarını dikkate alıyoruz Çalışanlarımız da yeşil; TNT çalışanları ve ailelerinin, özel yaşamlarında salınımına sebep oldukları karbon emisyon miktarı iş hayatındakinden daha fazladır. Çalışanlarımızı işin içine almak, emisyonların evde ve iş yerinde azaltılmasında anahtar rol oynamaktadır
 
·Şirketimizdeki çalışanların iş amaçlı uçuşlarından doğan sera gaz salımlarını dengelemek için “Yeşil Koltuk” projesini; çevreci araçlar ve doğru sürüş tekniği ile birlikte çevreye verilen zararı minimuma indirmek için “Temiz Araç” projesini başlattık.
 
·ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kapsamında TNT Ekspres Atık Yönetim Sistemi’ni oluşturduk.
 
·Gezegen Benim projemizin üç ana adımından her biri olan Yeşil Koltuk ile Türkiye’de 2621 ağaç diktik, Temiz Araç, Temiz Sürüş ile 2006’dan 2012’ ye araçlarımızın CO2 salımını yüzde 10 azalttık ve Türkiye'de ilk elektrikli araçlarla hizmet veren taşıma firması olduk. TNT Ekspres, Türkiye’de halen en geniş elektrikli araç filosu sahip tek şirkettir.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim