• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

TNT Express'den çevreci sürüş yarışması

TNT Express'den çevreci sürüş yarışması
TNT Express’in her yıl düzenlediği ‘Drive Me Challenge’ çevreci sürüş yarışmasının finali Hollanda’nın Duiven kentinde yapıldı.

On üç ülkeden en iyi TNT Express sürücüleri, aylardır Drive Me Challenge’a hazırlanıyordu. Drive Me Challenge yarışmasında, katılımcılar trafik şartları ne olursa olsun paketleri mükemmel durumda ve zamanında teslim alıp, teslim etmek konusunda birbirleriyle yarıştı.

Yarışmanın startı olan korna sesiyle birlikte, sürücü ve yardımcıdan oluşan iki kişilik ekip koşarak araçlarına bindi. Bu sırada bir forklift sürücüsü de araca üzerinde su dolu kova bulunan bir palet yükledi. Takımlar yarışmadaki hız ve parkur sonunda kovada kalan su miktarı üzerinden puan kazandı. Üç turda toplam 31 km’lik yarışın tamamlanmasının ardından takımlara yol güvenliği ve sağlık, müşteri deneyimi, yakıt verimliliği ve hız olmak üzere dört dalda puanlar verildi. 

Express Karayolu Ağı Genel Müdürü Bas Janssen, şöyle konuştu: "Drive Me Challenge, sürücülerin kabiliyetlerini diğer ülkelerden meslektaşlarıyla karşılaştırarak doğru sürüşün elçileri olmasına olanak sağlıyor. Yarışma, yakıt tasarrufu çalışmalarımızı destekleyen popüler bir etkinlik haline de geldi. Ekspres gönderilerini zamanında, sürdürülebilir, güvenli ve müşteriye en iyi hizmet ile teslim etme üzerine odaklanan yarışma, gerçek hayattaki deneyimlerimize de çok yakın.” 

Bu yılki Drive Me Challenge yarışmasında, oynadıkları kritik rolden ötürü forklift sürücüleri de yer aldı. Görevleri sırasında bir sprint koşucusunun hızı ile saat ustasının maharetini bir arada sunmaları gereken forklift sürücüleri, yarışmada biri koli/kutu, diğeri palet, sonuncusu uzun yük olmak üzere üç kategoride yarıştı. Ayrıca tüm sürücüler güvenli sürüş sınavından da geçti. 

Drive Me Challenge, TNT Express’in sürücü sağlığı, yakıt tasarrufu ve güvenlik alanlarında gelişimine destek veren ortağı Fleet Forum işbirliği ile düzenlendi. Yarışmada kullanılan 15 adet Opel Movano minibüs, Opel tarafından temin edilirken, Toyota da 6 forklift ile katkıda bulundu. Sürücülerin yakıt ekonomisini değerlendiren uzaktan ölçüm sistemleri Lysanda tarafından kuruldu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim